Categories
Ploieşti

Regulamentul UPG – O mare prostie

Cred că multă lume din Ploiești știe de scandalul iscat la Universitate Petrol-Gaze odată cu modificarea regulamentelor de funcționare și introducerea unor noi taxe pentru studenți. Au fost o groază de „proteste”, însă totul a rămas așa cum a stabilit conducerea UPG, toată lumea a plătit resemnată noile taxe.

Un regulament de asemenea modificat anul acesta, cel de organizare al sistemului de învățământ pe baza creditelor transferabile , are de asemena o mulțime de reglementări și artiole cel puțin bizare pentru mine. Întregul document se poate citi de pe site-ul universității:

Probabil nu au fost scandaluri legat de acesta, pentru că nu sunt mulți care au absolvit deja o facultate și o urmează acum pe a doua în cadrul UPG. Pe scurt, până acum, absolvenții altor facultăți și specializări care aduceau dovada promovării unor materii, aveau notele echivalate conform suplimentului de diplomă de la prima facultate. Astfel, cei care de exemplu au obsolvit o facultate din domeniul economic și care s-au înscris la una tehnică, puteau echivala materiile din domeniul economic pe care le studiau la noua facultate tehnică.

Conform noului regulament UPG, acest lucru nu mai este posibil! Mai jos, textul integral:

logo_upg(4) Creditele acumulate pentru o disciplină pot fi utilizate o singură dată, respectiv pentru obţinerea unei singure diplome.
(5) Creditele nu se pot transfera de la un nivel la altul (licenţă, masterat sau invers).
(6) Studenţii care urmează o a doua, a treia facultate (specializare) etc. nu pot beneficia de creditele acumulate la absolvirea primei facultăţi (specializări).
(7) Studenţii care sunt înscrişi simultan la mai multe facultăţi (sau la mai multe specializări în cadrul aceleiaşi facultăţi) trebuie să obţină creditele prevăzute în planul de învăţământ al fiecărei specializări.

Eu nu reușesc să-mi dau seama de ce a fost făcută această modificare în regulament. Cât de legale sunt aceste modificări pentru cei care sunt deja în anul 2-3? Aceste reguli nu erau specificate atunci când a fost semnat contractul de studii la începutul facultății. În regulamentul universității voastre cum este?

P.S. Pentru departamentul IT din UPG și nu numai: Nu mai blocați fișierele PDF la copiere, printare sau mai știu eu ce. Durează fix 10 secunde să fie „deblocate” aici: www.pdfunlock.com

3 răspunsuri la “Regulamentul UPG – O mare prostie”

Cojo, e foarte interesant ceea ce scrii tu aici. Nu mi-a venit sa cred cand am citit initial, dar apoi am citit si extrasele din regulament si le interpretez la fel ca tine.
Insa nu mi-a venit sa cred fiindca am o colega -tot la faimosul UPG- care e studenta la a doua facultate (pe prima nici macar nu a facut-o la UPG) si care isi echivaleaza jumatate din materii.
Eu spun sa mergi la secretariat, precis e o chichita. Altfel, ei de ce ii echivaleaza?
Bafta, acum aflu ca suntem colegi ! 🙂

ps. scuze, am uitat: mie imi merg fisierele upg sa fie descarcate sau printate, inclusiv asta, am incercat.

Până anul trecut a mers și la mine. Doar de anul acesta nu se mai pot echivala. Dacă și-a echivalat anul acesta, te rog să-mi spui numele si facultatea printr-un mesaj privat, să merg să mă interesez și eu. Mersi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.