Categorii
Ploieşti

Problema câinilor vagabonzi în Ploiești

Problema câinilor vagabonzi din Ploiești nu este de ieri, de astăzi. Nu cred că există bloc în Ploiești care să nu aibă 2-3 patrupede pe la ghenele de gunoi. Nu cred că exista cartier care să nu fie trezit noaptea de concertele haitelor de câini de prin zonă. Nu cred că există părinte care să nu se gândească de două ori atunci când îi perminte copilului să se joace în spatele blocului, de teama câinilor vagabonzi.

Iată câteva fotografii edificatoare din Ploiești. Scuzați calitatea, am folosit un aparat foto P&S cu zoom mare, pentru că mi-a fost frică să mă aproprii. Primul set: Păltiniș, Unitatea militară

Al doilea set, parcarea Universității Petrol și Gaze din Ploiești

Cine găsește fotografia cu cei mai mulți câini, primește un biscuite 🙂

Eu am văzut o groază de persoane care traversează pe celălat trotuar doar pentru a nu trece pe lângă ei. În timpul zile sunt cât de cât paşnici, în schimb, seara, imediat cum se întunecă, orice persoană trece pe lângă gardul unităţii este lătrat îndelung. Şi de cele mai multe ori este un adevărat concert pe la ora 22-23.

Problema câinilor vagabonzi nu este în exclusivitate a primăriei. Problema este a noastră, a locuitorilor şi a firmelor. Nu mai veniţi cu punguţa cu resturi în fiecare dimineaţă. Nu le mai aruncaţi pe fereastră un os. Nu le mai faceţi adăposturi la umbra blocurilor. Nu le mai permiteţi patrupedelor să se adăpostească prin curţile, parcările şi garajele firmelor. Nu mai lăsaţi pungi cu gunoi la îndemâna lor. Faceţi toate acestea şi sunt sigur că nu vor mai fi aşa mulţi câini pe străzi.

Vreţi să creşteţi un câine? Luaţi-l în apartament sau în casă. Sterilizaţi-l şi aveţi grijă de el. Nu-l lăsaţi pe străzi!

8 răspunsuri la “Problema câinilor vagabonzi în Ploiești”

Romanul nu vrea sa isi asume responsabilitati. Prefera sa le arunce cateva oase ramase de la masa de seara si sa se amageasca cu gandul ca a facut o fapta buna. Uita ca seara nu poti circula pe nici o strada din Ploiesti. Langa blocul nostru sunt niste caini imensi, ar putea castiga orice concurs. Se aduna in haita si sunt foarte agresivi. Dar oamenii ii vor acolo, pentru ca „le pazesc masinile”.

NU e vina noastra e vina celor din parlament, primarii. Ar putea sa faca adaposturi pentru ei. Sunt total impotriva sa omori un caine. Sunt un mare iubitor de animale. Am si caine si pisica si chinchilla.

se va face inca un adapost, cica, cel putin asa zice badescu. oricum, e o problema generala, in toata tara cu cainii…chiar daca se mai face unul, nu cred ca se va rezolva nimic.
cel putin in zona paltinis sunt o gramada!! mai ales ca acum ceva timp a fatat o catea pe acolo. i-au crescut intr-o gradina si acum sunt peste tot pe strada!!!
oare nu sunt si oamenii de vina aici?!

Trebuie facute multe adaposturi pentru aceste animale. Nu poti sa faci un singur adapost si sa zici ca ai rezolvat problema…

Stiu eu singura metoda de rezolvare: AMENDA, pentru oricine hraneste sau adaposteste un caine fara acte. Sa vezi tu ca romanul nu mai e asa sufletist cand il arzi la bani!

”Nu mai veniţi cu punguţa cu resturi în fiecare dimineaţă. Nu le mai aruncaţi pe fereastră un os. Nu le mai faceţi adăposturi la umbra blocurilor. Nu le mai permiteţi patrupedelor să se adăpostească prin curţile, parcările şi garajele firmelor. Nu mai lăsaţi pungi cu gunoi la îndemâna lor. Faceţi toate acestea şi sunt sigur că nu vor mai fi aşa mulţi câini pe străzi.”-asa crezi tu ca dispar cainii de pe strada?eu cred ca prin ”masurile” enumerate de tine doar se salbaticesc…problema majora,robinetul,este in alta parte…se omoara caini,se suprapopuleaza enșpe mii de adăposturi,și problema tot va exista!și știi de ce?pentru că oamenii isi abandoneaza animalele care isi pierd din pufosenie,pentru ca intotdeauna vor exista oameni care-si vor duce cainii afara sa se imperecheze cu vreo amarata de maidaneza,”ca sa se simta si baiatul bine” (ai observat ca se cauta preponderent masculi,pentru acasa?-aici intervin doua motive:1-n-am bani pentru castrat! sau 2-cum sa-i tai ”bogatiile”,cand asa l-a lasat dumnezeu?)…si intotdeauna vor exista caini pe strazi atata timp cat nea georgica de la cucuietii din deal lasa cateaua sa fete,baga puii in sacosica si-i lasa in ploiesti.asa ca in zona asta ar trebui aplicata amenda de care se pomeneste (ca nuca in perete) mai sus! 🙂

Problema câinilor vagabonzi din Ploieşti este problema câinilor vagabonzi de pretutindeni. Ceea ce mulţi nu înţeleg însă este că motivele din cauza cărora ne confruntăm cu ea sunt multiple – începând cu numeroasele animale abandonate pe vremea demolărilor necontrolate dinainte de ’89, animale care, găsindu-se dintr-o dată pe străzi, nu au făcut decât ceea ce le-a stat în fire: au luptat să supravieţuiască – şi terminând cu proprietarii iresponsabili care îşi lasă propriile exemplare să se împerecheze cu cele de pe stradă sau lasă în stradă puii nedoriţi, fără să se gândească la faptul că peste un an sau doi progeniturile vor deveni haita pe care o vor blestema pentru că îi latră sau, mai rău, pentru că îi muşcă.
Am copii şi eu, şi sunt mai mult decât de acord că nu e ceva sănătos şi civilizat să convieţuim cu comunităţile canine de pe stradă. Dar nu sunt de acord nici cu actele de barbarie în care sunt otrăviţi în masă, sau ucişi în chinuri – acte care au fost nu doar o dată expuse opiniei publice în media.
Sigur, eutanasia generală nu e o soluţie – poate doar în cazul exemplarelor extrem de violente. Dar sterilizarea ar fi una. Şi s-a încercat şi încă se mai încearcă. Însă indiferent cât de mult se încearcă asta, până în clipa când NOI, OAMENII, nu ne vom trezi şi nu vom deveni responsabili pentru faptele noastre, această problema nu îşi va afla soluţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.