Categorii
personal

Teama de eşec ne împiedică să evoluăm (guest post)

Guest post de Pavel Ionuţ

Ciudaţi mai suntem noi oamenii uneori, nu mergem înainte de teamă să nu dăm peste un obstacol care să ne frângă aripilie avântului.

Curajul este o calitate foarte importantă pentru noi, de ea depind deciziile pe care le luăm în viaţă, dacă suntem curajoşi putem ajunge departe, dacă nu, ne vom chinui să ne târâm de azi pe mâine.

Teama de eşec ne împiedică să evoluăm , ne împiedică să visăm, să îndrăznim să ne facem planuri şi să trecem la acţiune.

Când ne este teamă să nu greşim nu avem cum să ne înfruptăm din  masa  îmbelşugată a succesului.

204/365 - Fear not, for I am with you always.

Da, ne este teamă să nu gustăm din amărăciunea unui eşec, dar dacă nu este un eşec, dacă gustul pe care-l vom gusta nu este unul amar ci este ambrozia zeilor Olimpului?

În Univers toate se  găsesc în perechi: binele şi răul, materie şi antimaterie, succesul şi eşecul, ca să te poţi bucura de una trebuie  să fii conştient de existenţa celeilalte şi să dai tot ce-i mai bun pentru a nu eşua, pentru a te ridica din prăpastie şi pentru a străluci.

Ce este eşecul?

Eşecul este certitudinea că ceea ce ne dorim nu se poate realiza pe calea care a dat greş, o lecţie bine învăţată ne va aduce, în cele din urmă, zâmbetul pe buze şi sentimentul împlinirii de sine.

Apreciem lucrurile la adevărata valoare doar atunci când acestea sunt obţinute cu greu, prin sudoarea forţelor proprii.

Până la urmă eşecul este o lecţie de viaţă, cu cât suntem dispuşi mai repede să acceptăm eşecul ca o treaptă ce ne va duce spre obiectivul stabilit, cu atât vom dobândi mai repede ce ne dorim.

Nu vă fie teamă de eşec, temeţi-vă de inactivitate şi de ceea ce se poate întâmpla cu voi dacă nu îndrăzniţi să vă transpuneţi visele în realitate.


9 răspunsuri la “Teama de eşec ne împiedică să evoluăm (guest post)”

Nu curajul, ci frica il face pe caine sa latre.
Când ne este teamă să nu greşim nu avem cum să ne înfruptăm din masa îmbelşugată a succesului.
Care din ele se potriveste mai bine oare?

Poza e perfecta pentru articolul acesta…nu cred ca se putea pune mai in valoare articolul cu o alta imagine care reflecta perfect teama de esec ce ne impiedica sa evoluam. felicitari le-ai combinat perfect!

Stiti vorba aia.. din greseli inveti. Cine a avut doar „succesuri” n-a invatat nimic de la viata…

foarte bine punctat, in scris putem sa spunem o groaza de lucruri … la practica stam mai greu

Exact! Asta e problema noastra ca judecam lucrurile doar mental si cand suntem pusi fata in fata cu situatia judecatile mentale nu mai sunt de folos, ne panicam.

Intr-adevar, multa dreptate in articolul tau, multi raman sub medie datorita temerilor lor..si e pacat

practica e cea mai grea clar… nu se compara cu nici un fel de teorie :)))

evolutie…involutie …esesc…. si unde naiba sa evoluam in societatea lui bianca dragusanu ??? wtf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.