Categorii
Articole

Evenimentul "Testează-ne! Pasiunea pentru gust e în natura noastra!"

Astăzi, împreună cu Dragoş şi Elena, am participat la evenimentul „Testează-ne! Pasiunea pentru gust e în natura noastra!” organizat de Brief Unilever Food Solutions la Ploieşti. La ora 15:00 am fost prezenţi la intrarea restaurantului SKY din Păuleşti, unde am fost imediat întâmpinaţi de gazdele noastre primitoare.

La eveniment au participat peste 100 de bucătari, specialişti sau patroni de localuri. La puţin timp de la începerea prezentării doamnei Maria Gavrilescu (Chanel Marketing Leader), întreaga sală era destul de acaparată. Ne-au fost prezentate cele 4 promisiuni făcute de Knorr pentru bucătari: un gust mai bun, ingrediente mai bune, eficienţă mai mare şi grijă mai mare pentru mediu.

Următorul care a luat cuvântul a fost domnul Cristi, de la departamentul de Research, care ne-a împărtăşit puţin din filozofia din spatele noilor produse lansate pentru bucătarii profesionişti. Aceste produse ajută bucătarul să creeaze, să-şi lase în voie imaginaţia să descopere noi gusturi şi să nu să piardă timpul preparând diversele sosuri.

În timp ce bucătarii Rober Voicu şi Paul Pandele, ne explicau cât de uşor şi de repede se prepară sosurile cu noile baze lansate de Knorr, vestitul somelier Sergiu Nedelea ne oferea indicaţii preţioase în legătură cu vinurile cele mai potrivite pentru fiecare tip de sos sau preparat.

A urmat apoi partea cea mai interesantă întâlnirii, degustarea sosurilor. Au fost 4 tipuri de sosuri testate, pentru fiecare existând un sos preparat în mod clasic şi unul preparat cu ajutorul noilor baze de la Knorr. Fără a şti care este care, trebuia să răspunzi la un scurt chestionar interesant. Sper să fie făcute publice cât mai curând rezultatele, dacă se poate chiar personalizat, deoarece Dragoş a pus aproape la toate sosurile invers decât mine 🙂 Trebuie neapărat să aflu adevărul.

Ce mi-a plăcut:

Organizare impecabilă! De la locaţia aleasă, la modul de desfăşurare, la profesioniştii cu care am discutat. Mi-a făcut o deosebită plăcere să aflu de la Cristi detalii despre Knorr pe care sigur nu le-aş fi aflat altfel.

Mi-a plăcut că am putut pune întrebări şi a existat tot timpul cineva care să-mi răspundă.

Mi-au plăcut sosurile şi cu siguranţă la următoare ieşire la restaurant voi cere şi un sos special. Mai mult ca sigur, aceasta o să fie chiar la restaurantul SKY, asta după ce bucătarul şef de acolo, Zamfira Mihai, ne-a arătat ditamai provizia de produse Knorr pentru bucătari în magazia proprie. Un sfat băgat repede la cap: Nu vă limitaţi într-un restaurant la ce scrie în meniu, cereţi o recomandare personală bucătarului pentru un festin culinar de neuitat.

Cum o masă fără vin e ca o nuntă fără lăutari şi profitând de faptul că nu am fost şofer, am degustat o superbă Fetească Regala de la Cramele Halewood în cinstea lui Waven. Cum spunea W.C. Fields „Gătesc cu vin. Uneori îl mai adaug şi la mâncare.” 🙂

Mulţumesc Blogal Initiative pentru campania specială pentru prahoveni. Am avut multe de învăţat.

4 răspunsuri la “Evenimentul "Testează-ne! Pasiunea pentru gust e în natura noastra!"”

Mulțumesc de dedicație, credeam că-mi dai toată sticla …

Bine ca v-a placut! Se pare ca s-au pus pe treaba anul asta!

Spune ce ai pe suflet