Categorii
evenimente Ploieşti

Măscăricii rămân – Rareș Fogaș-Panaitescu

Din când în când, reușesc să ajung și eu la o manifestare culturală din Ploiești. Ba am reușit chiar să fiu singurul blogger prezent la acest eveniment. Pardon … au fost doi. Unul a rămas cu gura căscată la ce a spus celălalt. Ghiciți cine sunt personajele?

Un tip, un blogger care văd că nu mai are blog momentan, un elev, un nebun în opinia unora, un eminent în opinia altora a lansat un volum de poezii. Rareș Fogaș pe numele lui, elev la Colegiul National „Ion Luca Caragiale” Ploiești a reușit un lucru cu care nu mulți se pot mândri. A lansat o carte la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” din Ploiești.

Prezentarea cărții a fost făcută chiar de îndrumătorul lui Rareș, domnul Nicolae Boaru, directorul bibliotecii. Puțin cam lungă după părerea mea … dar poate mă grăbeam eu. Apoi Rareș a spus câteva cuvinte despre poeziile sale. Peste 50 de persoane ascultau fără să scoată un sunet. Alături, peste 50 de persoane țipau în mașinuțele bușitoare din parcul de distracții. Înăuntru, 50 de suflete de la 5 la peste 65 de ani așteptau cu sufletul la gură fiecare vers recitat de un flăcău de nici 18 ani. Afară, lumea se gândea ce haine să-și mai cumpere din Mall, înăuntru toți abia așteptau momentul să năvălească asupra volumul de poezii.

Eu nici nu-l cunosc pe Rareș. Nu cred că am vorbit mai mult de 20-30 de minute. Am încercat să-mi fac o părere despre el doar din textele scrise la el pe blog. Faptul că am reușit să ajung la aceasta lansare înseamnă un mare vot de încredere pentru el. Toată lumea știe cât de limitat este timpul meu și cum am ratat multe alte acțiuni.

Faptul că niciun profesor de la Colegiu nu a fost prezent, este un mare semn de întrebare pentru mine. Dar … poezia nu este pentru toată lumea … și mă gândesc …  că e mai bine așa … sau poate toți suntem …

Nebun

Eu scriu
poezii, nu știu să
lovesc cuiele cu ciocanul;
decât în tâmplele-mi
însângerate
de atâta
lume, de atâta om.

Și, căutând
adâncul putred,
îl sărut-
amant obosit
de cununie-
îl acopăr cu
o doină zdrențuită,
iar lumea, omul,
crede că sunt
nebun.

de Rareș Fogaș-Panaitescu, „Măscăricii rămân” – Editura Elapis 2012

3 răspunsuri la “Măscăricii rămân – Rareș Fogaș-Panaitescu”

Boaru asa face el..introduceri lungi, dar este un mare om, cu un mare respect pentru oameni si pentru carte! 🙂

apai se vedea inca din textele de pe blog ca Rares are talent pentru poezie.
Bravo lui, de apreciat.
Subcriu si la cele doua afirmatii ale lui Yamasha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.