Categorii
#phblogmeet

Despre #phblogmeet ediţia cu numărul 9

O ediţie mai bună decât precedenta din toate punctele de vedere. Discuţii mai multe şi mai „aprinse”, participare mai numerosă, fete mai multe 🙂 (asta nu trebuia să vadă soţia). Locul de desfăşurare a fost acelaşi, The Shamrock, Str. Vasile Lupu nr. 38. Muzică şi bere excelente ca de obicei. Lista de participanţi a fost tastată pe tableta lui Haotik 🙂 … deh … ne-am modernizat, dar s-au folosit doar link-urile de la bloguri … aşa că dacă sunt greşeli în lista de mai jos legate de nume, eu m-am chinuit cât am putut să le scriu corect. Dacă mai sunt erori sa mi le semnalaţi, vă rog.

 

 • Invitat special tocmai din Craiova Damian zis Creţu : Neydamn.eu
 1. EU cojo.ro şi cu mine USB3.RO
 2. Fogaș Rareș : Ghimpeleploiestean.ro
 3. Iorga Tiberiu : Saikoo.eu | movie-spot.saikoo.eu
 4. Irimia Dragoş : 3ditorial.eu
 5. Toma Alin : Welovecremsnit.ro
 6. Cristi : Devhell.ro
 7. Bogdan : Posedsandero.com
 8. Silviu : Errmy.wordpress.com
 9. Mihalcea Nicolae : Kriogen.name
 10. Andreea Craciun : Lifeseduction.com
 11. Musat Denise Mihaela : Denise9.wordpress.com
 12. Dana Şchiopu : Danaschiopu.ro
 13. Dragoş Şchiopu Haotik.ro
 14. John Cristea : Zerodoi.ro | eu-si-tu.blogspot.com
 15. Razvan Mihalcea : Raavi.ro | razvan-mihalcea.ro
 16. Marin Apostol : Mymagicstar.com
 17. Vali Ovidiu : Valiovidiu.ro
 18. Iulian Dima : juliandima.com
 19. Irinel : fillrgame.com
 20. Marian ? : hunter.i3.ro
 21. Vali Negoiţă : Waven.ro

Eu am ajuns puţin mai devreme, împreună cu Waven, 3ditorial şi Saikoo. Iniţial am stat afară dar ne-am dat seama că nu vom putea sta comod afară, având în vedere participarea atât de numeroasă. Ne-am mutat pe la 20:00 înăuntru şi încet încet s-a strâns lumea. Din păcate, Vali, fotograful nostru de serviciu a ajuns extrem de târziu, când deja lumea pleca. Ne bazăm pe fotografiile făcute de Andreea şi de Dana pentru a înfrumuseţa articolul acesta 🙂 . (Fac update imediat cum le primesc).

După ce ne-am strâns toţi şi am făcut cunoştinţă, a urmat o scurtă perioadă de socializare, din păcate, din cauza spaţiului, fiecare în colţişorul în care se afla. Iulian a scos imediat supriza pregătită, o aplicaţie făcută de el pentru Ipad. O minunăţie de „carte de colorat” pentru tabletă, care arată incredibil de bine şi pe care cu siguranţă o voi promova cand se va lansa oficial.

A urmat, conform programului Haotik, prezentarea fiecăruia. S-a început cu cei mai „proaspeţi” blogosPHerici, Denisa având onoarea de a deschide balul 🙂 . Fiecare a spus despre blog şi a răspuns la întrebările publicului. Mai în linişte, mai cu glume, toată lumea a luat cuvântul (sau aşa cred, că eu a trebuit să ies puţin să vorbesc la telefon). Partea asta mi-a plăcut, cu toate că aş fi vrut să aflu puţin mai multe şi despre persoana din spatele blogului, dar poate cu altă ocazie sau într-un cadru mai restrâns.

A fost apoi o discuţie mai aprinsă pe subiectul numelui domeniului ales. Nickname sau nume/prenume . Nu cred că s-a ajuns la o concluzie, ambele tabere având argumete interesante. Personal cred că aşa cum am eu este cel mai bine. Cojo.ro , este uşor de reţinut online şi offline, este atât nickname (cu toate că nu prea îl folosesc) dar te poate duce foarte uşor şi către numele meu, Cojocaru.

Au urmat câteva întrebări mai serioase din partea Haotikului legate de campanii, dar nu a fost decât o furtună întru-un pahar cu apă. Nimic clar, nimic stabilit. Mergem în continuare … haotik. Şi mi-am dat seama atunci, de ce. Fiecare vrea altceva de la blog, fiecare are mai mult sau mai puţin o nişă despre care scrie. Nu poate spune că va face un articol despre Escaladă (apropo, eu am fost la Escamonde şi m-am chinuit pe panoul lor când erau la Sala Doroftei, mi-a plăcut şi cu siguranţă voi scrie advertorial, dacă vor), dacă el nici nu ştie cu ce se mănâncă escalada. Sper ca cei de la club, dacă se hotărăsc să facă o acţiune pe bloguri, să ne învite cel puţin odată pe la panou, cu toate că nu este chiar aproape pentru toţi locaţia panoului de pe la Nord.

Şi pentru haotik, care ne-a întrebat cât este preţul pentru un banner sau un advertorial pe blog, eu chiar nu pot da un preţ fără a şti exact firma sau campania. Pot să scriu pe gratis, pot să scriu pe 100 de euro sau pe 1000 de euro. Depinde de firmă, depinde de produsul/serviciul promovat. Deci dacă vrei să colaborăm, mă întrebi punctual pentru fiecare campanie desfăşurată … asta dacă vrei, dacă nu, nu e nici o problemă.

John ne-a propus promovarea filmului în care a jucat. Am aflat mai multe detalii şi te voi ajuta, cu siguranţă. Problema este că eşti puţin „violent” în limbaj. Ţi-a sărit lumea în cap când ai întrebat pe grupul de facebook pentru că ai folosit : „E capabilă blogosfera ploieşteană să promoveze un scurt metraj marca Petre Apostol?” Pentru mine asta sună cam aşa: „Bă mocofanilor … sunteţi în stare să faceţi şi voi ceva?”. Dacă foloseai „Mă puteţi ajuta cu promovarea …. ” îţi garantez că aveai numai comentarii de bine. Şi a mai fost o remarcă la #phbloogmeet , care m-a surprins, când ai spus că filmul este în engleză şi că asta s-ar putea să reprezinte o problemă pentru „unii” . Din tot sufletul sper că te-ai gândit la cu totul alţii decât cei care eram în sală. Dar având în vedere că discutai cu noi, remarca aceasta chiar nu-ş avea rostul.

Waven s-a abţinut cât s-a putut de mult să vorbească „public”. Mi-a rămas în minte doar „Ghimpeleploiestean.ro scrie mai bine decât 95% dintre cei din sală”. 1. „Bine” înseamnă corect gramatic sau era vorba de conţinut? 2. Conform calculelor mele, 95% din 22 participanţi înseamnă că ar mai fi decât unul mai bun sau cel puţin la fel. Cine?

După plecarea majorităţii, câţiva ne-am strâns la o masă şi am încercat să comandăm câteva porţii de PIZZA zdravene. Ghinion, Ploieştiul ori este terminat gastronomic după ora 22, ori este supra aglomerat, ori angajaţii nu vor să-şi facă treaba pe tura de noapte. Timpul de livrare mediu a fost anuţat la peste 90 minute pentru câteva firme încercate. Aşa că ne-am lăsat păgubaşi până la urmă.

În cadrul mai restrâns, invitatul nostru special Neydamn ne-a împărtăşit puţin din filozofia lui. Din păcate, exact când treburile deveneau mai interesante, a trebuit musai să plec. Deşi ştiu că ar fi fost extrem de bine să mai rămân, efectiv nu s-a putut. Sper ca invitatul nostru să nu se supere … şi poate Waven îmi va povesti cândva continuarea discuţiilor.

Şi pentru că mi s-a părut puţin cam mare gălăgia, n-am vrut să fac întrebarea aceasta la #phblogmeet .

Sunteţi interesaţi de un concurs de biliard organizat între bloggari (mai mă gândesc dacă doar din Prahova sau şi de peste hotare, în funcţie şi de interesul vostru) organizat la Ploieşti?

10 răspunsuri la “Despre #phblogmeet ediţia cu numărul 9”

Revin cu aceeaşi remarcă: scurt metrajul este in limba engleză, iar asta poate genera mai multe discuţii şi impedimente. Nu e vorba de faptul că nu s-ar înţelege mesajul sau că bloggeri ploieşteni nu ştiu o iotă de ingliş, ci mă rezum la target-ul pe care fiecare blog îl vizează. Unii ar putea spune ca am uitat să vorbim limba română sau un vizitator ar putea ştii doar limba franceză ca şi optiune de viată.

Întrebarea de pe facebook este directă şi subiectivă, fără a avea nicio conotatie prin care vreun blogger este atacat sau subestimat.

Mulţumesc pentru susţinere!

cand e concursul de biliard?
cat de execrabil mi-e permis nivelul ca sa nu enervez ceilalti participanti?
daca nu in calitate de participanta atunci macar la galerie se poate?
Eu vreau asa ceva. La concursuri sportive, cel putin in galerie, asta e pentru mine !
Doar sa nu fie organizat la Sky, doar daca-s prin Ploiesti.

Bine din ambele puncte de vedere. Scoate-i fluturii emiși de hormonii adolescenței din texte și poate-mi vei da dreptate. Cât despre procentele aruncate … fiecare dintre cei prezenți trebuie să știe că mă refeream fix la el 🙂
Și un mic sfat dacă-mi permiți deși cred că ți-am mai zis-o: spune toate astea (cele de mai sus) față-n față omului, acolo, pe loc. A doua zi s-ar putea să nu aibă același efect și oricum nu sunt decât vorbe. Blogmeet-ul trebuie să fie un loc de socializare între oamenii din spatele blogului, nu?

@John Ok. Am înţeles

@Mihaela Concursul dacă se va desfăşura, va fi în Ploieşti. Eu sper să fie ceva fun şi nu profesionist. Vor exista totuşi câteva reguli, însă oricine este binevenit indiferent de „performanţe”. În principiu pentru un campionat, trebuie să strângem 16 sau 32 de persoane … dar dacă nu vor fi, găsim noi un mod de joc. Voi reveni cu detalii într-un articol după ce mai primesc câteva DA-uri.

@waven Eu îmi găsesc mai uşor cuvintele … în scris. Voi încerca totuşi să le spun şi în timpul meet-urilor.

O sa para un comentariu total aiurea, dar in mintea mea este destul de clar si de simplu ! Cu toti ne vom intelege daca vom vorbii limba universala, limba paharelor de BERE ! #AtatZic ! :))

Băi, n-am jucat niciodată aşa ceva. Ştiu doar că tre să ciocneşti nişte bile acolo (şi nu pahare de bere), da mă bag. 🙂
Amu, depinde şi de zi, şi de oră…

Legat de oră şi dată, eu sper să le pot pune într-o sâmbătă sau duminică, cu începere de la ora 12-13. Dar îmi puteţi propune şi voi variante şi le prezint acolo.

Si eu ma bag, oricum iau locul 1, de la coada, dar e fun. Eu zic sa facem ceva si cu invitati din afara. Sau face o competitie Brasov vs Prahova ca tot ma gandeam mai devreme la idei de colaborare intre noi.

Lasă un comentariu