Categorii
Laptop

Cel mai ieftin laptop

De multe ori mi s-a pus întrebarea: ” Care este cel mai ieftin laptop ? „. De cele mai multe ori, am sfătuit lumea să nu cumpere un laptop ieftin . Diferența majoră între un laptop și un desktop PC, este că primul nu se mai poate upgrada (îmbunătății), decât foarte puțin. Cele mai ușoare upgrade-uri la un notebook sunt cele la memoria RAM sau la HDD. Puteți pune până la 4-8-16 GB de RAM și/sau puteți înlocui HDD-ul puturos cu un SSD, SHHD, sau în cel mai rău caz, cu un HDD mai mare de 7200 rpm. Niciunul dintre aceste upgrade-uri nu va sporii performanța generală prea mult. Procesorul este cel care duce greul într-un laptop, iar schimbarea acestuia este în 90 % din cazuri aproape imposibilă. La un PC desktop, upgrade-ul este mult mai ușor de realizat, orice componentă putând fi scoasă și înlocuită cu o versiune mai bună și mai nouă.

De aceea, sfatul meu este să luați un laptop care să aibă un procesor cât mai puternic. Dacă îl luați pentru jocuri, la fel, luați cu cea mai bună placă video pe care v-o permite bugetul. Aceste 2 componente de laptop nu se pot upgrada peste 2-3-5 ani, când nu vor mai rula acceptabil programele și jocurile dorite. Verificați topurile nostre pentru procesoare de laptop si pentru GPU pentru a vă vedea care sunt cele mai bune.

De exemplu, laptop -urile ieftine cu procesoare Intel Celeron N2840 sunt aproximativ egale la performanță cu procesoarele Qualcomm de pe unele telefoane smartphone. Totusi, daca doriti să cumpărați un cel mai ieftin laptop, verificati preturile la eMag apăsând link-ul de mai jos:

Top laptop -uri ieftine
Dacă chiar vreți să achiziționați un laptop ieftin, măcar alegeți unul cu o garanție cât mai mare. Sfatul meu este să nu vă uitați la cele cu procesor Intel Celeron. Alegeți cel puțin unul cu procesor Intel Core i3 dacă îl veți folosii mai mult pentru referate/internet/muzică/filme. Un procesor I5 vă este de folos pentru mici editări foto/video/proiectare. Cele cu procesor i7 sunt pentru cei care au nevoie de resurse multe pentru rularea jocurilor cele mai noi sau pentru editări foto/video/proiectare 3D. Aveți grijă însă, sunt anumite procesoare i7 mai slabe decât unele i5. Verificați întotdeauna top-ul nostru pentru procesoare de notebook. Procesoarele AMD se încălzesc puțin mai mult și de aceea nu prea le-aș recomanda pe laptop-uri, deși există modele cu o putere de procesoare destul de OK.

Următorul aspect la care trebuie să vă uitați este placa video. Pentru jocuri 3D, este necesar ca placa video să fie dedicată. Cea on-board face față doar jocurilor foarte vechi.

Memoria RAM este bine să fie de minim 4GB ram. Programele actuale consumă tot mai multe resurse.

HDD-ul este una dintre componentele unui laptop care încetinește cel mai mult viteza generală a notebook-ului. E bine să-l înlocuiți cu un SSD, chiar și cel mai slab fiind de cel puțin 2 ori mai rapid. Verificați de asemenea topul nostru cu SSD -uri pentru laptop.

Caracteristici precum greutatea, diagonala ecranului, cu/fără sistem de operare, DVD-RW, geantă etc. le alege fiecare în funcție de buget și preferințe.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne scrieți un comentariu la acest articol și vă vom îndruma cu cea mai mare plăcere! Spor la cumpărături!

Lasă un comentariu