Categorii
#phblogmeet

Primul blogmeet ploieștean în 2017

Când am auzit că se organizează un blogmeet în Ploiești, m-a cuprins nițel nostalgia. Au trecut mai bine de 5 ani de la prima întâlnire de acest fel la care am participat eu (prima dată) și 9 ani de la prima întâlnire „oficială” a bloggerilor ploieșteni. (sursa: trueahriman.blogspot.ro). M-am bucurat și mai tare când am văzut că organizatorul nu este un moș din generația mea, ci un tânăr talentat care împlinește totuși 3 ani de așternut idei pe blogul său bogdandinu.com

L-am descoperit doar de curând pe Bogdan Dinu, prin intermediul articolelor publicate și din aparițiile la generația lui John și m-am gândit că întâlnirea va fi o ocazie bună să-l cunosc și personal. Din păcate, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori la alte întâlniri de acest gen, socializarea s-a realizat mai mult cu persoanele din imediata vecinătate a mesei doar.

St. Patrick Pub este un local excelent pentru mâncat și băut, cu prețuri rezonabile în centrul Ploieștiului, dar poate fi o alegere nu tocmai potrivită pentru ca 12 persoane să se cunoască și să discute proiecte noi. Per total, atmosfera a fost una plăcută și de sărbătoare, doar eram la o aniversare 🙂 Nu plecasem de acasă cu mari așteptări … am mai văzut filmul acesta de câteva ori.

Participanți la primul blogmeet ploieștean pe 2017 au fost: Bogdan Dinu, Andrei Herghelegiu, Andreea Vasi, Dragoș Șchiopu, Toma Ana Maria, Mocescu Loredana, Bogdan Vintilă, Mihaela Iordache, Lucian Rădulescu, Răzvan Vișan, John Cristea, Paolo Mercaldi (fotograful de serviciu) și eu. Au fost cam 3 tabere după părerea mea: oameni 30+ pentru care blogul este o metodă de a-și promova serviciile, colegii și prietenii lui Bogdan de la Ziarul Incomod și cei la început, cu bloguri mai tinere, dar de perspectivă.

La un moment dat, discuțiile chiar s-au aprins puțin. Fiecare se exprima cum putea. Unii aveau succes să-i mai închidă gura lui Dragoș … alții au trebuit pur și simplu să strige mai tare ca el 🙂

Atât Bogdan cât și John au încercat să structureze puțin întâlnirea și să pună câteva întrebări pentru toată lumea. Parțial reușite unele … Faptul că nimeni nu a răspuns la întrebarea: „Când facem următorul blogmeet?” poate ar trebui să ne dea puțin de gândit? Timpul este o resursă extrem de prețioasă … John a venit să caute noi subiecte pentru emisiune, Dragoș a venit pentru a căuta clienți noi (dar se pare că toată lumea era deja 🙂 ), eu am venit cu speranța unui nou început al blogosPHerei prahovene, colegii și prietenii lui Bogdan au venit să-l susțină. Toată lumea a venit pentru a câștiga ceva (idei, experiențe, noi contacte etc.) și sunt de acord că astfel de întâlniri sunt excelente pentru așa ceva.

Aș vrea însă ca tânăra generație a bloggerilor ploieșteni să încerce să nu mai facă aceleași greșeli ca noi (linkuri istorice primiți în privat, dacă vreți să le aflați). Nu mai ascultați ce zicem noi, ăștia bătrâni. Citiți, informați-vă din mai multe surse, analizați și luați decizii bazate pe propria judecată, încercați, testați, verificați, greșiți și luați-o de la început. Scrieți pe bloguri din pasiune, din dorința de a învăța, din dorința de a vă perfecționa, din dorința de a vă dezvolta. Nu trebuie să aveți un plan, așa cum a spus John, trebuie doar să vreți altceva înafară de tentațiile uneori dezgustătoare care ne înconjoară. Experimentați cât puteți de mult cât sunteți tineri, pentru ca mai apoi să vă dați seama mai ușor ce vă reprezintă, ce plan trebuie să puneți la punct. Nu vă gândiți la câștigurile imediate, de imagine sau chiar financiare, încercați să schimbați ceva, de exemplu, prin creerea unei voci comune, a blogerrilor ploieșteni.

2 răspunsuri la “Primul blogmeet ploieștean în 2017”

Interesant exercitiu de socializare. Intalnirile de grup sunt utile pentru a observa ca fiecare om este unic si are o contributie la activitate potrivita rolului si locului ocupat. Grupul a fost numeros si de aici lipsa de omogenitate. Se lucreaza mai util in grupurile cu 7/9 membri

Lasă un comentariu