Categorii
IT

Internet & Mobile World 2015 – 7-8 octombrie 2015 #imworld

Cu ocazia participării la o întrunire PhIT Community, am primit o invitație la Internet & Mobile World 2015, una dintre cele mai mari întâlniri B2B pentru soluții IT. Expoziția se desfășoară în 7-8 octombrie 2015 la Romexpo (Bulevardul Mărăști 65-67, București).

De ce nu ar trebui să ratezi IMWorld 2015: 120 de vorbitori, 110 companii prezente, peste 1590 de soluții digitale și IT. Pe cele patru scene special amenajate (Main Stage, Digital & E-commerce Stage, Business Software și Developer Stage), peste 120 de speakeri locali și internaționali vor susține 92 de sesiuni, în care vor aborda cele mai noi tendințe, provocări și oportunități pentru fiecare domeniu in parte.

imworld

Nu am să vă povestesc despre conferințe, dar o să spun câte ceva despre firmele pe la care am zăbovit puțin la standuri. Mi-a plăcut mult că persoanele de la standuri, erau profesioniști, nu hostesse drăguțe care au învățat un text dat (Nu că n-ar fi fost și hostesse care te făceau să uiți de ce ai venit acolo 🙂 )

Organizarea mi s-a părut foarte OK: printarea ecusoanelor s-a făcut rapid, multe rețele Wifi free, cafele și răcoritoare la prețuri acceptabile (mai ales dacă plăteai cu MasterCard Contactless). Spațiile expozanților au fost bine organizate și chiar și în perioada cea mai aglomerată, te puteai strecura ușor peste tot. Toaletele nu erau prea bine semnalizate și dacă nu te uitai pe ghidul printat pus la dispoziție gratuit, te învârteai de câteva ori până le găseai.

Axelsoft – A prezentat încă o dată avantajele unuia dintre cele mai bune soluții de securitate Eset (Nod32). Prindeți fetele cu părul albastru și primiți o licență pentru 3 dispozitive valabilă până pe 15.01.2016

ViaROOM – A prezentat un SmartBox Fusion – mediacenter cu Android. Pe lângă smart box-ul propriu zis, există și accesorii precum tastatură sau gamepad pentru a te bucura cu adevărat de aplicațiile oferite. Din specificații arată foarte bine (intrați pe site pentru detalii). Aștept cu nerăbdare unul în teste 🙂 . Puteți utiliza codul VIA-IMW-25 pentru a economisii 175 lei din pachetul VIAROOM Spectacol până pe 11 octombrie.

2Parale – A avut un concurs interesant cu premii: Plasarea de 5 cookie-uri pentru a participa la o tragere la sorți cu premii interesante. A … și au avut cele mai bune și mai fragede prăjiturele 🙂

Acer – Câteva laptop-uri, calculatoare și monitoare. Mi-a făcut cu ochiul câteva modele interesante. Poate reușesc să primesc ceva în teste.

RoboFun – A avut mai multe imprimante 3D și alte gadget-uri interesante. Probabil imprimantele 3D își vor face apariție și în România în foarte multe domenii.

Emag – A avut zona de fun și de relaxare: circuit de mașinuțe cu radiocomandă, ochelari VR, brățări inteligente etc. A… și cele mai multe scaune/canapele pentru odihnă și discuții 🙂

Epson – Am testat un proiector interactiv foarte interesant. Aplicațiile în domeniul educativ sunt nenumărate. Sper să ajungă așa ceva în școli, înainte să termine liceul fetița mea :). De asemenea, imprimantele și multifuncționalele EPSON L800 / L810 / L850 / L1800 mi s-au părut chiar interesante. Adio cerneală care se usucă și cost/pagină excelent.

Vonino – Avea câteva telefoane și tablete pe care le puteai butona. La prima vedere arătau chiar interesant. Review-urile pozitive din magazinele online sunt destul de multe. Mi-ar plăcea să le testez mai mult pentru voi.

Younify – Este un mod foarte interesant de a simplifica plățile către utilități, telefonie și altele. Se integrează în Internet Banking-ul tău și de acolo faci plățile cu un singur click (factura o ai în interfața în format .pdf). Momentan am înțeles că poate fi activat la BRD și ING, urmând să apară în curând și alte bănci și furnizori. Demo-ul realizat acolo pe loc mi-a plăcut foarte mult. Tineți minte numele și încercați să vă convingeți banca să intre în sistem. Nu sunt costuri suplimentare implicate.

Lenovo – A avut un stand ultra central. Am salivat la laptopuri 2 in 1 Yoga 3, tablete și telefoane de ultimă generație. Am rămas profund impresionat de modelele ThinkPad de business, care rulau excelent Windows 10. Nu mai zic de desktop-ul incredibil de silențios.

Microsoft – O mulțime de minilaptop-uri și tablete cu Windows 10, telefoane Nokia Microsoft Lumia, prezentări Azure și BI (business intelligence). Tombole și diverse produse oferite. Din păcate, nu au avut Surface sau alte accesorii (tastaturi/mouse etc.)

Webland – Oferă hosting VPS Cloud de la 5 euro fără TVA pe lună + migrare gratuită. Folosește cuponul IMWORLD2015 până la 31 octombrie pentru a obține o lună gratuită.

Flanco – Aici am pus mâna pe o tabletă Wacom Cintiq Companion 2 de vreo 2000 dolari, probabil visul oricărui grafician. Televizorul Sony de vreo 5mm grosime nu i-am reținut modelul, dar m-a făcut să mă gândesc la un upgrade. Poate o să am în viitorul apropiat ceva produse în teste pentru voi.

Xerox – Au o promoție unde poți câștiga o imprimantă laser color. Trebuie doar să-ți faci un selfie și să pui poze pe Instagram sau Facebook cu tag-ul ‪#‎aworldmadesimpler‬. La serviciu utilizăm echipamente Xerox ca cerneală solidă, așa că nu am fost prea uimit de „cărămiduțele” de cerneală. Ce m-a impresionat a fost calitatea fotografiilor imprimate pe un echipament laser color de birou (hârtia era însă fotografică).

AllView – O mulțime de telefoane și tablete prezentate și chiar o lansare de produs în cadrul IMWORLD 2015

HTC – Doar câteva telefoane de top HTC M9.

Accenture – erau câteva laptop-uri pe care trebuia să scrii o linie de cod în JavaScript, HTML sau Java pentru a primii un tricou/memorie USB sau mai știu eu ce. Am reușit din câteva încercări 🙂

J&J Group – Pe lângă o mulțime de alte produse pentru industria publicitară, a prezentat câteva stative și suporturi securizate pentru tablete. O idee excelentă pentru firmele care vor să-și prezinte ofertele într-un mod interactiv. De asemenea, pot importa și tablete de diverse dimensiuni la prețuri excelente.

SEOMonitor – Are o aplicație foarte complexă și utilă de monitorizare SEO. Puteți încerca un trial de 14 zile sau poate vă este de ajuns tool-ul free research.seomonitor.ro

DataSoft Net – Distribuitor oficial al soluțiilor antivirus G Data (antivirus made in Germany) oferă licențe de test Total Protection (pentru home user) si Endpoint Protection (pentru Business). Neapărat să treceți pe la ei. În testele AV-Test, produsele au primit nota maximă la testele de detecție. După ce voi testa și eu licența, voi publica un articol mai pe larg. Dacă știți deja produsul, puteți utiliza codul de reducere IMW2015 pentru a obține o reducere de 25%.

+

O mulțime de firme dezvoltatoare de soluții software, CRM-uri, ERP-uri și alte aplicații de business au fost puțin ocolite de mine, nefiind în target-ul lor.

O altă mulțime de firme de recrutare, dar iar nu prea eram în target-ul lor.

Mai multe firme cu soluții inteligente pentru casă și economisire energie (SMART HOUSE)

Firme care ofereau soluții complete de promovare și marketing online.

Încep și la noi să apară tehnologiile bazate pe beacon, erau câteva firme care-ți prezentau tehnologia.

Vreo 4-5 locuri în care puteai testa căști VR (Eu le-am testat … cred că va ami trece mult timp până vor fi cu adevărat folositoare)

A fost o experiență foarte plăcută și m-am întâlnit cu persoane pe care altfel cu siguranță n-aș fi reușit să le văd într-o singură zi. Sper să reușesc să fructific cât mai curând aceste întâlniri, pentru dezvoltarea proiectelor la care lucrez.

Lasă un comentariu