Categories
evenimente Ploieşti

Wanlov & the Afro-Gypsy Band la Ploiești

Nu mai țin minte cum am aflat de Wanlov. Probabil cineva a dat share la vreo melodie pe facebook și mi-a plăcut. De ce public așa ceva la mine pe blog? Pentru că Wanlov este ploieștean … și ca să arăt că se poate și altfel. Puteți să-l căutați pe orice rețea socială și puteți discuta cu el în română cam despre orice.

Sărbătoarea Muzicii ajunge și la Ploiești,  la Centrul dramatic MYTHOS, Palatul Culturii, etaj 2, cam. 4, Telefon 0244/545041, vineri, 20 iunie, de la ora 18:00, concomitent cu manifestarea internațională. Wanlov & The Afro-Gypsy Band aduce sensibilitatea muzicii afro-gypsy publicului românesc în cadrul turneului național, un eclectism cultural transpus în muzică.

Eventul pe facebook este aici: Wanlov & the Afro-Gypsy Band powered by Fete de la Musique

Albumele lui Wanlov Kubolor au extins limitele culturii afro-pop, utilizând din plin elemente autobiografice date de dubla etnie: română și ghaneză. Acesta cântă despre întâlnirea culturilor diverse.

Wanlov & the Afro-Gypsy Band a obținut premiul Mondomix la Festivalul Babel Med de la Marsilia, în 2013. Grupul face parte din Programul Equation Musique derulat de Institutul Francez din Paris și Organizația Internațională a Francofoniei. Albumul curent a fost dezvoltat într-o rezidență Cité des Arts de la Paris, facilitat prin dispozitivul Visa al Institului Francez Paris.

Wanlov & the Afro-Gypsy Band cântă în cinci orașe din România în turneul Sărbătorii Muzicii, organizat de Institutul Francez din România, cu sprijinul BRD-Groupe Société Générale.

Programul Turneului în România – INTRARE GRATUITĂ!
20 iunie – 18h00 PLOIEȘTI (Centrul dramatic MYTHOS, Palatul Culturii, etaj 2, cam. 4, Telefon 0244/545041)
21 iunie – 19h00 BUCUREȘTI (Club Control) 
22 iunie – 17h00 CONSTANȚA (Centrul comercial Cora) 
25 iunie – 21h00 CLUJ (cafeneaua La Cizmarie)

Accesul la concertele din cadrul turneului este gratuit.

Despre Sărbătoarea muzicii

Dezvoltată la inițiativa lui Jack Lang, în octombrie 1981, Sărbătoarea Muzicii (Fête de la Musique) a căpătat amploare internațională, fiind sărbătorită în peste 460 de orașe din 110 țări, precum Germania, Italia, Egipt, Australia sau Japonia. Scopul sărbătorii este să încurajeze artiștii să cânte genuri muzicale diverse pentru publicul larg.

wanlov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.