Categorii
evenimente Ploieşti

Festivalul de fotografie Secvențe 2014

Sper că mai țineți minte prima ediție a Festivalului de fotografie Secvențe 2013. Am scris atunci un mic articol. A fost o primă ediție la care am participat cu plăcere și care sper că a deschis apetitul fotografilor din Ploiești pentru astfel de evenimente.

Iată că “Escamonde”, Clubul de Turism și Arte  Ploiești, cu sprijinul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, organizează a doua ediție a Festivalului de Fotografie Secvențe, în perioada 5 – 7 septembrie 2014.

Scopul festivalului este de a  promova estetica și frumosul în rândul publicului ploieștean, național și internațional. Deja sunt confirmați o multitudine de fotografi români și internaționali (Republica Moldova, Anglia, Germania, Elveția, Rusia și Țara Galilor), care își vor prezenta proiectele și portofoliile fotografice și vor susține conferințe și ateliere de fotografie, toate cu accesul gratuit. Pe lângă aceste activități cu specific fotografic, vizitatorii festivalului vor avea posibilitatea de a participa la diverse momente artistice: piese de teatru, mici concerte de folk și jazz, muzică simfonică, proiecție de filme documentare, dans, lansare de lampioane și multă voie bună.

Festivalul de fotografie Secvente

Festivalul de Fotografie “SECVENȚE” 2013 a însemnat:

  • 29 de artiști fotografi, din: România, Republica Moldova, Iran, Germania, Anglia și Țara Galilor, cu un total de peste 500 de fotografii expuse;
  • 12 fotografi care au sus ținut prezentări, conferințe și ateliere de fotografie;
  • peste 10 categorii tematice abordate: fotografie documentară, fotojurnalism, fine-art, peisaj, natură, portretistică, fashion, fotografie comercială și de produs, ateliere despre print, prezentare de echipament foto
  • proiecții de filme documentare realizate împreună cu Asociația DocuArt;
  • dans în aer liber, dezbateri diverse și lansare de lampioane;
  • peste 500 de participanți la ateliere, conferințe și prezentări;
  • mii de vizitatori ai expozițiilor și public foarte numeros la lansarea de lampioane desfășurată în Parcul Tineretului de la Sala Sporturilor “Olimpia” Ploiești

Anul acesta mă aștept la o participare și mai numeroasă. În funcție de numărul doritorilor, poate există posibilitatea repetării atelierelor și prezentărilor. Invit firmele, hotelurile și persoanele care au posibilitatea de a sponsoriza evenimentul în orice fel, să contacteze organizatorii la adresa de email  contact@escamonde.ro . E păcat să plătiți impozitele la stat și acestea să ajungă în buzunarul corupților.

În momentul de față, vă puteți înscrie fotografiile la concursul FOTO (până pe data de 10 august). Pentru categoriile la care puteți participa și alte detalii, intrați pe pagina dedicată concursului.

Aștept cu nerăbdare să se definitiveze programul conferințelor și atelierelor. Sper să pot ajunge la cât mai multe. Oare Loredana mai face un mic workshop? Voi ce ați vrea să vedeți la acest festival? Ce nu v-a plăcut anul trecut? Cum putem să facem acest festival mai bun pentru voi? Ați observat că am zis „să facem”, da? Ei bine, anul acesta sunt „blogger oficial” al festivalului și voi încerca să vă prezint cât mai bine întreg evenimentul. Ploieștenii merită așa ceva!

3 răspunsuri la “Festivalul de fotografie Secvențe 2014”

știu că e off topic dar vroiam să te felicit pentru blog. arată foarte mișto.

Mulțumesc! Sper să am timp să mai lucrez nițel la el

FESTIVALUL DE FOTOGRAFIE “SECVENȚE” 25 – 27 SEPTEMBRIE 2015 | Bogdan Cojocaruspune:

[…] Secvențe, în perioada 25 – 27 septembrie 2015. Vă aduceți aminte că v-am anunțat tot eu de ediția din 2014 și ediția din […]

Lasă un comentariu