Categorii
evenimente Ploieşti

TEDx Ploiești

Cred că acesta este primul discurs TED pe care l-am vizionat. Urmăriți cele 20 de minute și doar apoi continuați articolul.

TED este un eveniment unde sunt invitați cei mai importanți gânditori și creativi ai lumii sa impărtășească lucrurile de care sunt pasionați. “TED” sunt inițialele de la Technology, Entertainment, Design — trei domenii care ne influențează major viitorul.

TEDx este platforma prin care parteneri locali pot organiza evenimente sub licența TED. S-au organizat astfel de evenimente locale și în România, la București, Timișoara, Cluj și Brașov.

Anul acesta, pe 9 Mai 2013, TEDx s-ar putea să ajungă la Ploiești. Spun s-ar putea, pentru că până acum n-am găsit pe site-ul oficial decât data stabilită și prezentarea Iulian Ernuteanu, tipul care încearcă organizarea acestei conferințe la Ploiești. În speranța că va reuși strângerea resurselor necesare, aștept cu mare interes evenimentul.

Eu am „pierdut” multe ore vizionând „Ideas worth spreading” pe site-ul TED. Prezentările unora sunt pur și simplu „blow minding” și te întrebi cum de nu ți-ai dat seama de asta și singur. Cum de ai crezut ceva atâția ani, când de fapt totul era exact invers. Discursurile sunt inspiraționale pentru mulți … sau cel puțin așa sper.

Dacă aș avea puterea de decizie, aș introduce în școli o oră pe săptămână de vizionat și comentat prezentări TED. Cred că ar aduce un beneficiu imens unui tânăr în plină dezvoltare. Elevii în ziua de astăzi au uitat să gândească, au uitat să-și imagineze, au uitat să-și pună întrebări … au uitat să-și pună mintea la contribuție și creeze.

Să sperăm la un TEDx Ploiești deschis publicului care să lumineze și să inspire câțiva elevi, profesori, antreprenori …

5 răspunsuri la “TEDx Ploiești”

Este foarte foarte interesant filmuletul si corect!
Pe TED intotdeauna gasesti cele mai originale idei, care merita raspandite.
In romana TED inseamna „idei care merita raspandite” si chiar merita!

Nu am urmarit pana acum un discuts tedx. Da am urmarit acum si are mare dreptate in tot ce spune. Felicitari pentru articol

Si la mine pot spune ca acest discurs a fost printre primele pe care l-am vizionat pe TED si chiar ar merita sa fie aratat in scoli, nu doar pentru copii ci si pentru profesori.
Ahh, si daca nu stii la ce filmulete interesante de pe TED sa te mai uiti, poftim un link care sigur o sa-l apreciezi

esti norocos ca o sa ai ocazia sa vezi o astfel de conferinta live. eu sunt curios cat de multi tineri, elevi o sa participe. iti spun sincer ca si eu am vazut cateva prezentari Ted, ba chiar tot felul de clipuri motivationale si acum 2 saptamani am ajuns sa citesc cele 11 reguli ale lui bill gates. sincer, creativitate pe burta goala e greu e gasit…mi-am stors si eu creerii sa gasesc o metoda de a ma intretine ingenioasa in paralel cu facultatatea, insa e greu sa iesi din cercul asta vicios in care sunt bagati majoritatea tinerilor romani.

Lasă un comentariu