Categorii
Articole

Steve Jobs. Secretele inovaţiei: principii radicale pentru un succes răsunator – Carmine Gallo

Aşa cum mi-am propus la începutul lui 2012 am terminat de citit cartea pe luna ianuarie. „Steve Jobs. Secretele inovaţiei: principii radicale pentru un succes răsunator – de Carmine Gallo” este apărută în cadrul colecţiei „CAPITAL – 12 Cărţi despre afaceri de care ai nevoie 2011”. Aceeaşi carte am căştigat-o şi la jocul interactiv Vodafone Manager dar într-un format mai mare. Aşa că avem un mic concurs pentru prahovenii care vor să o citească. Toţi cei care îmi lasă un comentariu la acest articol cu motivul pentru care îşi doresc să citească această carte, au şansa de a primi exemplarul meu duplicat. Concursul ia sfărşit pe 28 februarie 2012, ora 23:59 iar câştigătorul va fi anunţat pe 29 februarie.

Pentru cei care vor să pună mai repede mâna pe un exemplar, o puteţi cumpăra de la : eMag | Elefan.ro | Okian.ro în engleză | Okian.ro ebook | Libris.ro | Librarie.net

Dacă ar fi să rezum cele 300 de pagini la doar câteva cuvinte n-aş putea spune decât „Vindeţi visuri, nu produse!”. Prezintă beneficiile produsului sau serviciului pe care îl oferi sub forma unei îmbunătăţiri majore a vieţii, nu sub forma acoperirii imediate a unei nevoi. Un exempu care mi-a trecut acum rapid prin cap … nu vinde aspiratoare care să facă curăţenie mai bine, vinde aspiratoare care să-ţi facă locuinţa oaza ta de linişte şi siguranţă pentru copii.

Cartea prezintă cele şapte principii ale inovaţiei care l-au motivat pe Steve Jobs:

1. Carieră – „Faceţi ceea ce vă place”

„Fii curajos şi urmează-ţi inima şi intuiţia. Acestea deja ştiu cumva ce-ţi doreşti cu adevărat să devii” spunea Steve Jobs. Iubeşte ceea ce faci, caută-ţi pasiunea şi nu face compromisuri până nu ai găsit exact ceea ce cauţi. Munca ocupă o mare parte din viaţă, aşa că singurul mod în care te poţi bucura la maximul de aceasta este urmarea pasiunii.

2. Viziune – „Puneţi-vă amprenta asupra universului”

„Imaginaţia este începutul creaţiei. Îţi imaginezi ceea ce îţi doreşti; îţi doreşti ceea ce-ţi imaginezi ; în cele din urmă, vei crea ceea ce doreşti” spunea George Bernard Shaw. Nu subestimaţi niciodată puterea unei viziuni îndrăzneţe de a mişca societatea. Viziunea trebuie să fie clară, concisă şi consistentă pentru a inspira oamenii.

3. Gândire – „Puneţi-vă mintea la contribuţie”

Folosiţi analogii sau metafore în căutarea soluţiilor. Creierul nostru poate face conexiuni incredibile câteodată. Ideiile măreţe pot veni adesea când ne aflăm înafara zonei de confort şi nu vă fie frică de necunoscut. Acceptaţi schimbările şi acceptaţi diversitatea opiniilor. Căutaţi tot timpul experienţe noi. Studiile arată că persoanele care au trăit în mai multe ţări au şanse mai mari de a utiliza experienţa dobândită pentru a veni cu idei, procese şi metode inovatoare.

4. Clienţi – „Vindeţi visuri, nu produse”

Dedicaţi-vă perfecţiunii în fiecare aspect al domeniului în care activaţi. Ajutaţi clienţii să-şi vadă îndeplinite visurile şi vânzările vor creşte rapid.

5. Design – „Spune „nu” la o mie de lucruri”

Nu vă risipiţi energia. Concentraţivă pe domeniile în care excelaţi şi spuneţi NU mai des. Poate avea un efect eliberator. Încetaţi lucrul la proiectele din domeniile care nu vă pasionează cu adevărat.

6. Experienţă – „Creaţi experienţe măreţe”

Nu vă concentraţi pe vânzarea  produselor, ci pe îmbunătăţirea vieţii. Căutaţi idei care să vă ajute să vă diferenţieze de competitori. Distraţi-vă. Pasiunea poate fi contagioasă. Dacă angajaţii nu se distrează, nici clienţii nu o vor face.

7. Poveste – „Fiţi stăpâni pe mesajul pe care îl transmiteţi”

Transformaţi comunicarea în principalul avantaj al brandului.

Steve Jobs a dispărut, dar creaţiile sale vor rămâne vii pentru mult timp, schimbând şi îmbunătăţind vieţile celor care le utilizează. Principiile sale vor ajuta, probabil, la formarea unor alţi inovatori, care să ducă viziunea sa mai departe. A fost o lectură interesantă din care am reţinut destul de multe concepte. Nu uitaţi de concurs şi spor la citit!

8 răspunsuri la “Steve Jobs. Secretele inovaţiei: principii radicale pentru un succes răsunator – Carmine Gallo”

Chiar nu vrea nimeni o carte moca? Era plin Facebookul cu posturi despre cat de tare a fost Steve Jobs cand a murit si acum nimic…

Mie unul mi-ar placea sa citesc ,, mintea lui Steve Jobs”, ramificarea mintii geniale ce ne-a adus atatea inovatii lumii ce o cunostem acum :). Probabil as citi-o ca pe o carte de filozofie, nu neaparat de ,, secrete inovative” 🙂

Dacă mai prelungești concursul mă bag și eu pentru că am ratat șansa la o carte care o doream mult cu Steve Jobs de la Financiarul parcă acum ceva vreme.

Chiar daca gurile vb despre Jobs in fel si chip, sunt de parere ca pentru lumea intreaga a fost calauza dintre trecutul tehnologic si noua era tehnologica.

Cu siguranta vor fi descoperite alte lucruri noi, dar pana atunci mai este !

7 pasi esentiali in orice cariera… clar o sa imi cumpar cartea!

foarte faina cartea… Primul principiu este cel mai important, parerea mea.. Daca nu iti place ce faci, niciodata nu vei fi suficient de motivat incat sa depasesti problemele care-ti vor aparea in cale. Motivatia este esentiala pt succes

Spune ce ai pe suflet