Categorii
Articole

Pătuţuri din lemn

Modelul de pătuţ cumpărat pentru Cristina este unul foarte frumos. Este solid, reglabil, acoperit cu vopsea specială, netoxică pentru beneluşi şi tot ce şi-ar mai putea dori un părinte. Nu a fost chiar ieftin, dar nici n-a costat cât o maşină la mâna a doua.

Când era mai mică, petrecea mult timp dormin, iar pătuţul era locul perfect pentru odihnă. Cu timpul însă, a devenit din ce în ce mai energică. Îi place să vadă tot ce se întâmplă în cameră, să verifice de unde vine fiecare zgomot, să vadă cine este prin preajmă. Deja nu mai vrea să stea aşa mult culcată. Se întoarce pe burtă într-o secundă şi începe să scruteze împrejurimile. Încearcă să flexeze genunchii şi să pornească de-a buşilea dar încă nu are forţa necesară. Este o drăguţă când se enervează că nu o poate lua din loc 🙂

Când o ţin în braţe, nu-i mai place să fie ţinută pe spate, vera să stea în funduleţ tot timpul. Când se plicitiseşte, trebuie să o iei din loc şi să-i arăţi alt decor. Doamne cât de repede se plictiseşte … După ce ai făcut o tură cu mititica, te gândeşti să-ţi mai odihneşti şi tu puţin mâinile. Cele peste 7 Kg sunt perfecte pentru o sesiune de antrenament la sala de forţă.

Te gândeşti să o laşi într-un loc sigur, de unde să nu aibă unde să pice. Normal, cel mai bun loc este pătuţul ei. O pun încet în pătuţ, pornesc o jucărioară care scoate o muzică foarte relaxantă (pentru ea nu prea e … pe mine mă adoarme în maxim 5 minute) … verific să fie totul OK în jurul ei şi să nu aibă cu ce să se rănească şi dau să plec. Nici nu ajung bine la uşă că ea este deja pe burtă, cu jucărelele înafara zonei ei de accesibilitate şi cu gura până la urechi.

Ce să fac? Cum să-i fac statul în pătuţ mai interesant? Cum să o conving că am stat mult timp să caut prin mulţimea de  saltele ieftine copii până am găsit una foarte comodă. Să mă uit în lista de patuturi din lemn nichiduta ? Oare nu-i place culoarea aleasă? Ce mă sfătuiţi să fac?

2 răspunsuri la “Pătuţuri din lemn”

ai putea sa iei un gardulet special pentru copii sa-l instalezi in camera copilului si sa-i pui jucariile acolo! cel putin asa are un perimetru determinat si nu poate sa pateasca nimic!

Cateva idei la care ma gandesc ca le-ai putea implementa. Ii poti atarna deasupra patutului acele „zorzoane muzicale” cum imi place sa le numesc, de multe ori sunt foarte captivante pentru micuti. De asemenea, poti colora patutul in diverse palete pentru a-l face mai interesant.

Spune ce ai pe suflet