Categorii
Articole

Make Airsoft not War

Airsoft-ul este un joc ce are din ce in ce mai multi adepti in Romania. Acesta implica foarte multe elemente de conditie fizica, lucru in echipa, decizii luate in scurt timp si bineinteles un echipament adecvat. Foarte asemanator cu orice sport prin prisma aspectelor de mai sus el incadreaza efecte militare si replici ale armelor existente in acest moment si nu numai. Replicile de airsoft au greutate si aspect aproximativ egale cu armele de foc pe care le reprezinta si diferite moduri de propulsare a bilelor de plastic: gaz, co2, motor electric. Acestea pot fi gasite in magazinele specializate de arme aisoft, iar pretul lor difera in functie de mai multe caracteristici. Un alt aspect foarte important il reprezinta echipamentul de protectie. Acesta poate fi de nivel minim obligatoriu: ochelari, masca si casca de protectie si poate ajunge pana la utilizarea unui echipament aproximativ identic cu al unui soldat combatant.

airsoft

Lucrul cel mai important pe care se bazeaza acest sport, asa cum ar trebui sa fie in toate celelalte, este fair-play-ul. Fara acest lucru nu poate exista airsoft-ul. De foarte multe ori nu se poate observa momentul si incare ai fost „lovit” si tine de respectul si corectitudinea fiecaruia. Tocmai din acest motiv practicantii airsoft-ului se vor regasi sub aceleasi principii. Bineinteles ca exista si exceptii care pot fi corectate pe parcurs.

Scenariile de joc sunt extrem de diverse si pot fi inspirate din momente istorice, shootere pc, carti sf in functie de numarul jucatorilor din ziua respectiva. Locurile sunt extrem de variate acest lucru fiind caracteristic jocului de airsoft: paduri, zone cu cladiri dezafectate, fabrici in ruina, foste baze militare, cartiere in constructie.

De la prima participare pana la o adevarata pasiune nu este decat un mic pas iar acest lucru se va extinde si la prieteni, rude. Pe campul de joc se pot observa persoane de varste si sexe diferite, oameni care fac antrenamente in acest sens, incepatori si avansati, totul pentru o relaxare de sfarsit de saptamana in zgomotul replicilor de airsoft.

Nu in ultimul rand trebuie reamintit faptul ca este un sport si trebuie tratat ca atare fara a periclita sanatatea si linistea celor din jur. Replicile airsoft nu pot fi utilizate decat in spatiile destinate jocului si este interzisa utilizarea acestora impotriva oamenilor si animalelor.

Am cativa prieteni buni care se duc frecvent sa “joace” airsoft. Vad apoi pe facebook o multime de poze in care toata lumea se distreaza. Cred ca pana la urma o sa-mi fac si eu odata curaj sa vad ce inseamna cu adevarat AirSoft. Voi ati incercat pana acum? Intrați pe link-ul de mai sus și spuneți-mi ce armă ați vrea să încercați.

Lasă un comentariu