Categorii
Articole

Colectează selectiv!

La serviciu am reuşit să-mi conving colegii să folosească tomberoanele colorate. Cele albastre pentru hârtie sunt mai tot timpul pline, cele galbene dau pe afară de PET-uri dar cele verzi (pentru sticle) însă sunt aproape mereu goale (nu prea se bea bere la serviciu, nu ? 🙂 )

Acum a venit momentul să vă conving şi pe voi să folosiţi containerele colorate de prin oraş. ECO-ROM AMBALAJE prin site-ul colecteazaselectiv.ro a pornit o campanie de încurajare a colectării selective a deşeurilor.

Campania este organizata si se desfasoara simultan in 23 de orase de pe teritoriul Romaniei: Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Iasi, Medias, Ploieşti, Roman, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Sibiu, Slobozia, Targu. Jiu, Targu Mures, Tulcea, Zalau si Bucuresti: in sectoarele 1, 2, 3 si 6 în perioada 25 iunie ora 00:00:00 -28 iulie 2012 ora 23:59:59

Punctele de colectare selectiva din orasele care participa la campanie se gasesc aici: http://www.ecoromambalaje.ro/harta_colectare_selectiva.php . Pentru Ploieşti am identificat 30 de locaţii:

Harta puncte colectare Ploieşti

 

Pentru a încuraja persoanele fizice să colecteze selectiv deşeurile, in cadrul Campaniei se vor acorda doua categorii de premii: PREMII INSTANTconstand in 35.000 de produse promotionale eco de tipul pix carton reciclat,  magneti de frigider, fresbee, minge de plaja, bratara reflectorizanta şi PREMIUL MARE constand intr-un autoturism FORD KA (Echipare TrendPlus, Caroserie 3 usi, Motor Duratec – 1,2i M5 Start/Stop (Euro5), Putere 69 CP, Carburant Benzina).

Pentru a participa la aceasta Campanie, persoanele trebuie sa se prezinte la punctele de colectare selectiva din orasele participante in perioada campaniei si sa colecteze selectiv minimum 10 deseuri de ambalaje. Daca la momentul colectarii, persoanele vor gasi promoterii colectarii selective, acestea vor primi de la promoteri un tichet razuibil, daca au adus minim 10 deseuri de ambalaje. Tichetul primit va contine  sub zona razuibila un cod unic alfa-numeric de 8 caractere cu care participantii pot sa se inscrie in concurs  pentru castigarea premiuliu cel mare, cat si o mentiune referitoare la castigarea unui premiu instant. Codurile se pot trimite prin SMS la 1899 sau se pot inscrie direct pe site. Dacă convingeţi un prieten să aducă şi el 10 ambalaje reciclabile, primiţi încă un tichet la tombola.

Programul promoterilor de la punctele de colectare pentru Ploieşti este:

  • Marți şi joi între orele 16:00-19:00
  • Sâmbătă între orele 10:00-13:00

 

Ştiu că uneori punctele de colectare selectivă nu sunt foarte aproape de voi. Ştiu că e uneori greu de depozitat prin casă ambalajele reciclabilă până le vine momentul de a ajunge la tomberoanele speciale dar haideţi să facem un mic efort. Să ne simţim pentru o lună măcar, eleveţieni, austrieci sau germani. La ei, aproape 50% din gunoi este reciclat. Spor la treabă!

4 răspunsuri la “Colectează selectiv!”

Mai greu la noi si tine strict de educatie. Pacat ca trebuie sa fie premiata initiativa de colectare a deseurilor selectionate si nu se face pro bono…din constiinta civica.

[…] Apoi va recomand doua articole interesante despre colectarea selectiva, asteptam sa se inscrie si altii in comandamentul 2.0 de selectare colectiva, pana atunci va invit sa cititi un articol la Dragos Schiopu (adica subsemnatul) si celalalt la Bogdan Cojocaru. […]

E o initiativa foarte buna. Am observat ca s-a organizat in mai multe orase si e foarte bine. Sper doar ca odata selectate, sa nu fie amestecate din nou de firmele de salubrizare.

Cam putine cosuri pentru reciclare selectiva, dar este un inceput bun. 🙂

Lasă un comentariu