Categorii
procesoare laptop

Noile procesoare Intel Core M

Intel a prezentat la IFA 2014, cel mai mare targ de electronice de larg consum din lume, noile procesoare Intel Core M.

Procesorul Intel Core M aduce o performanta de computing cu pana la 50% mai mare si o performanta grafica cu 40% mai mare comparativ cu a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core. Noul procesor ofera, o performanta de pana la doua ori mai mare si o performanta grafica de sapte ori mai mare comparativ cu un PC vechi de patru ani.

Procesorul Intel Core M este disponibil în mai multe versiuni: procesoarele Intel Core M-5Y10/5Y10a cu o frecvență de până la 2.0GHz și procesorul Intel Core M-5Y70 cu până la 2.6GHz. Core M-5Y70 este cel mai performant procesor din gama Intel Core M, fiind disponibil cu tehnologia Intel vPro.

Alte caracteristici ale platformei Intel Core M: suport pentru audio de inalta calitate, tehnologia Intel Wireless Display 5.0, a doua generatie de produse Intel 802.11ac si pe viitor vor avea suport wireless docking cu WiGig de la Intel.

Primele echipamente dotate cu aceste procesoare vor aparea cel mai probabil în aproprierea sărbătorilor de iarnă cu un preț de aproximativ 700$, urmând ca anul viitor, când vor apărea și mai multe tablete cu Intel Core M, să se găsească și la prețuri mai decente.

Sursa: Intel NewsRoom

Lasă un comentariu