Categorii
#phblogmeet evenimente Ploieşti

Photowalking la Ploieşti

M-am tot gândit, m-am tot frământat cum să organizăm şi noi un photowalking la Ploieşti. S-a încercat o organizare ad-hoc pe blog la Waven, însă nu am reuşit să ajungem la un rezultat. Cu mare părere de rău, cred ca este greu să ne strângem chiar şi 4-5 să colindăm oraşul în căutare de subiecte interesante de fotografiat, mai ales fiind noiembrie deja, întunericul venind peste noi multe prea devreme iar starea vremii nu este tocmai îmbietoare pentru o plimbare prin oraş.

Văzând însă photowalk-ul realizat de Cristi, mi-a venit o idee. Fiecare are o oră, două de colindat prin oraş cu sau fără alte treburi persoanele. O să facem un photowalking individual la Ploieşti. Ştiu că nu este chiar în spiritul acestui cuvând să mergi singur pe străzi cu aparatul la gât, dar eu cred că poate ieşi ceva frumos.

Şi ca să facem treaba cât mai interesantă, vă propun o tema pe care să o abordeze toată lumea: „Noiembrie în Ploieşti”. Fiecare să încerce să surprindă cât mai bine atmosfera din Ploieşti în noiembrie. Fiecare să publice apoi pe blog rezultatele photowalking-ului şi să-mi trimită pe adresa de mail bogdan at cojo.ro fotografia care le-a plăcut cel mai mult. Puteţi publica pe blog oricâte fotografii doriţi, însă să-mi trimiteţi doar una. Eu voi încerca să fac rost de un juriu (cât mai profesionist) şi poate şi câteva premii. Startul este dat pe 15 noiembrie 2011 iar galeriile trebuie postate pe blog până pe 27 noiembrie 2011 ora 23:59. (tot până atunci aştept şi fotografia fiecăruia). Fotografiile trimise pe mail trebuie să aibă o latură de minim 1024 pixeli. Pentru a fi cu adevărat un photowalk, trebuie să indicaţi pe harta traseul urmat.

Pentru a încuraja pe cât posibil colaborarea, în jurizarea fotografiilor va exista o notă specială acordată pentru numărul de persoane care a participat la photowalk. (Pentru cazuri „sceptice” să faceţi şi o poză de grup). Aşa că fiecare să scrie pe blog şi să-şi organizeze mica escapadă foto.

Voi începe eu şi vă anunţ că mâine, 15 noiembrie, de pe la ora 14:30 – 15:00 voi merge pe jos pe traseul UPG – Bulevard – Centru – Sala Sporturilor – Billa. Cine e interesat să vină cu mine (chiar şi pe o porţiune de drum doar) să mă contacteze. (Am şi un aparat foto în plus pentru cine doreşte)

Tag twitter #photowalkploiesti

L.E. Am uitat să vă zic … se vrea ceva fun … nu vă faceţi griji prea mult pentru încadrare, zgomot de imagine, compoziţie, lumină, umbre etc. dar n-aş vrea totuşi să primesc poze 640 x 480 făcute cu un telefon de acum 5 ani.

Pentru cei care nu au blog, eu va gazduiesc fotografiile daca doriti sa apara aici.

Primul membru al juriului este Dragoş Asaftei. Sper să avem ce-i arăta 🙂

Primul participant care a publicat fotografii cu titlu de #photowalkPloiesti este Dragoş Irimia (3ditorial)

Au mai publicat fotografii de la #photowalkploiesti : Bogdan Doicin ; Livia Iuşan ; Aditza ; Errmy ; Cristi ; Mihaela
Crowded

16 răspunsuri la “Photowalking la Ploieşti”

Bogdan, uiți însă ceva în inițiativa ta și anume elementul de socializare al acțiunii! Lucru cel puțin la fel de important ca și pozatul în sine.
Drept pentru care, în funcție de cum se termină vizita de mâine, s-ar putea să ai un coleg. Te sun dacă sunt liber, ok?

OK. Sună-mă.
Am încercat pe cât posibil să introduc şi socializarea în ecuaţie. Mie nu mi-a venit altă idee până acum.

Da, chiar daca e photowalk, cred ca ar fi in avantajul fiecaruia si a galeriei finale ca pozele sa fie luate individual. Astfel, fiecare va avea ocazia sa fie original si sa isi compuna „povestea urbana” in stil propriu (se evita „efectul de turma” 😀 ) Mult succes participantilor! 😉

Cel care merge cu tine voi fi eu 😀 Nu am aparat foto si nici nu-s pasionat de fotografie, dar pentru socializare si pentru spirit de echipa, sunt dispus sa te insotesc. Doar da-mi un semn daca vrei .

Ok, mă pregătesc. Există vreo limitare în ceea ce privește aparatul foto?

Nu există nici o limitare pentru echipamentul folosit. Fotografie de minim 1024 px să fie.

Super. Am eu încă un aparat foto dacă vrei să experimentezi. Îţi trimit pe mail numărul de telefon şi mă suni. Dacă nu-ţi pot răspunde dă-mi un SMS.

NU stiu cui i-ai raspuns mai sus, daca era pentru mine sau nu , lasa un raspuns aici sau pe mailul meu, sa stiu ce fac.

mi-ar fi placut sa vin si eu chiar daca am un compact, cand mai prind de veste poate sunt si eu acasa. 🙂 abia astept sa vad pozele 😀

Păi stai prin zonă, poate mai anunţă cineva o ieşire.

Cojo, o sa particip desigur si eu la asa ceva, o sa ma incadrez eu in timp cumva, chit ca se nimereste aiurea pentru mine (raceala da plus timp liber ioc).
Insa imi permit sa propun : cand o da caldura ce zici? Ne organizezi intr-o anume zi, la o anume ora, sa mergem cu totii ?

gata si eu, m-am incadrat in timp.

dar poate la primavara respectam ideea initiala si ne organizam intr-n grup cu lentile foto, chiar ar fi interesant, cred eu.

[…] iniţiativa lui Bogdan de a realiza câteva fotografii de toamnă prin Ploieşti am răspuns afirmativ, iar rezultatul îl […]

Lasă un comentariu