Categorii
personal

Akira Yoshizawa – Părintele origami

Origami reprezintă arta japoneză de plierie a hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte. Akira Yoshizawa  (14 martie 1911 – 14 martie 2005) a fost un origamist, considerat a fi Maestru de origami. Conform estimărilor sale din 1989, a creat mai mult de 50.000 de modele, din care doar câteva sute de modele au apărut în cele 18 cărți ale lui. Yoshizawa a acționat ca un ambasador cultural internațional pentru Japonia de-a lungul carierei sale. În 1983, împăratul japonez Hirohito i-a acordat Ordinul Soarelui Răsare, una din cele mai mari distincții care poate fi acordată pentru un cetățean japonez. (Wikipedia)

Google sărbătoreşte aniversarea acestui mare maestru cu un Doodle pe măsură.

Întotdeauna mi s-au părut foarte interesante aceste mici opere de artă. De mic mi-a plăcut să meşteresc fel de fel de lucruri (bine … mai mult le stricam 🙂 ). Odată cu trecerea timpului, n-am mai avut ocazia de a mai cultiva această „pasiune”. Astăzi vreau să încerc să realizez un mic origami.

Câteva site-uri interesante care v-ar putea ajuta să vă alegeţi un model:

  • Origami beer
  • Origami Instructions
  • Origami on Youtube
  • Origami Design Instructions
  • Origamitube
  • Origaminut

Mai avem pasionaţi printre voi?

11 răspunsuri la “Akira Yoshizawa – Părintele origami”

nu stiam nimic despre acest om inainte sa puna google acest banner. mi sa parut interesant subiectul si am citi mai multe despre el si am vazut si cateva origrami pe care le facea, extraordinare.

Nu pot spune ca sunt pasionat, ci doar ca mi se pare interesanta aceasta „arta”. Chiar daca nu sunt pasionat am reusit sa fac si eu un pikachu ( :)) in urma unui post de pe 9gag. Mi-a iesit ce-i drept!:)

Intotdeauna am fost fascinat dr origami.Din pacate am 2 maini stangi si nu am reusit niciodata sa fac vreo figurina asa cum ar trebui.

Hmm mereu cei din orient o fost mai creativi,nu ai ce le zice unora cand e vorba de un anumit domeniu, parca unii chiar traiesc pentru ceva,chinezi sunt cel mai bun exemplu.

până când am citit articolul dumneavoastră nu cunosc pe acest om 🙂

Extraordinar! Multumim Google , pentru faptul ca ne imformezi despre cei care ne fac sa fim mandri ca sumtem fiinte superioare prin inteligenta si creatie de frumos si nu prin orori de tot felul , care sa duca la distrugerea a tot ce inseamna viu pe aceasta planeta. Deci pot zice ca sunt pasionat de origami.

Daca as avea timp, cred ca m-as pierde in „arta” asta :))

este foarte frumos tot ceea ce se poate face prin arta origami. Fenomenal! ador arta

Noroc cu Google, ca altfel nu cred ca aflam despre acest om!

Minunate modelele lui, o adevarata arta! Ma fascineaza atentia pentru detalii, rabdarea si migala asiaticilor!

Lasă un comentariu