Categorii
evenimente Ploieşti

Squash Ploiesti

Da, ați citit bine titlul. De ceva timp avem și noi în Ploiești un teren de Squash. Știți voi, sportul acela în care 2 oameni joacă tenis la perete într-o vitrină :). Probabil l-ați văzut doar prin filmele americane, dar iată că a început să fie popular și la noi.

Terenul de Squash din Ploiesti este pe strada Cornățel nr. 17 (paralelă cu Strada Apelor, zona Obor). Pentru mai multe detalii și rezervări sunați la numărul 0733 066 510 (George Ilie). Tarifele sunt mai mult decât accesibile 40 lei ora (9:00-16:00) și 60 lei ora (17:00-23:00) dar aveți pe site oferte mai avantajoase și pentru abonamente. Rachetele și mingile de joc vă sunt puse la dispoziție de către club.

Sportul denumit “squash” a fost inventat ca atare in Marea Britanie, la scoala Harrow, in jurul anului 1830, unde elevii au observant ca o minge de racquets gaurita, care se deformeaza la impactul cu peretele (in engleza ‘to squash’ = a comprima, a turti), permite un joc cu o varietate mai larga de lovituri si ce necesita mult mai mult efort din partea jucatorilor. Acest efort se traduce prin consumul a peste 1000 de calorii / ora. Asa ca, daca sunteti cat de cat familiarizati cu tenisul si nu prea va omorati cu exercitiile cardio de la sala, Squash este o metoda excelentă de a te elibera de stresul cotidian.

Pentru a promova acest sport în plină dezvoltare la noi, Squash Ploiesti a invitat 2 dintre cei mai buni jucători din țară pentru a ține un scurt workshop în data de 26 octombrie 2013. Astfel, Horia Naumescu (Locul II la Cupa Romaniei din 19.10.2013 ) și Florin Otto  (Locul IV la Cupa Romaniei din 19.10.2013) au prezentat ploieștenilor interesați câteva detalii despre acest sport foarte interesant. De la încălzire, echipament de joc, teren de joc,  reguli și cele mai uzuale lovituri până la tehnici specifice, elemente de arbitraj și situații de LET sau STROKE.

După acestea, meciul de squash dintre cei doi a ținut cu sufletul la gură întreaga audiență. Mingi pe care mulți le vedeau fără nicio șansă erau ca prin miracol returnate fără prea mare efort din partea celor doi sportivi. Un adevărat spectacol care a arătat multora că printr-un antrenament serios, se pot obține performanțe pe măsură.

Squash-ul este un sport care pune în mișcare tot corpul și care necesită un nivel destul de ridicat al condiției fizice. În plus, poate fi practicat la orice vârstă. Este ușor de învățat iar pe piață se găsesc echipamente care se potrivesc oricărei persoane, indiferent de nivelul de pregătire. Prețurile pentru un echipament de joc nu sunt deosebite. Este un sport care poate fi practicat atât pentru plăcerea de a fi într-o competiție, pentru sănătate dar și în timpul liber, ca metodă de relaxare.

Este păcat să nu încercați măcar o dată acest sport. S-ar putea să vă placă și să vreți să participați și la o mică competiție pentru începători. Astfel Squash Ploiești organizează „CUPA ÎNCEPĂTORULUI” pe 10 și 11 noiembrie. Pentru mai multe detalii intrați pe pagina clubului.

Pe mine mă cam bate gândul să-mi fac abonament. Voi ce ziceți? Vreți să încercați? Vreți o „Cupa bloggerilor începători”?

 

Câteva magazine de unde puteți echiziționa produse pentru a practica Squash-ul:

Cărți: emag.ro ; libris.ro

Adidași: comodo.ro ;

Ochelari de squash: zuga.ro ; sportguru.ro

Rachete de squash: zuga.ro ; sportguru.ro

Mingi de squash: zuga.ro ; sportguru.ro

1 răspuns la “Squash Ploiesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.