Categorii
Articole

Premiul blogosferei pentru Capitala Verde a României – Sinaia

Deşi cu o populaţie stabilă de aproximativ 10.000 de locuitori (conform rezultatelor parţiale ale ultimului recensământ din 2011), Oraşul Sinaia este unul dintre cele mai aglomerate de pe Valea Prahovei. Numeroasele obiectivele turistice atrag vizitatori din ţară şi de peste hotare, renumele oraşului de „perla Carpaţilor” fiind unul binemeritat.

Oraşul începe să se dezvolte odată cu fondarea în anul 1695, de către spătarul Mihail Cantacuzino, a mănăstirii de călugări Sinaia, denumire aleasă în urma pelerinajului la mânăstirea Sinai. Ansamblul arhitectural format din castelul Peleş, Pelişorul, Foişorul, Corpul de gardă şi Economatul au fost construite de către regele Carol I pe malul stâng al parâului Peleş. Castelul ridicat între 1875-1883 a fost reşedinţa de vară a regelui şi reprezintă unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe Valea Prahovei. Pe lângă acesta, Casa Memoriala George Enescu, Casa Nicolae Iorga, Cazinoul din Sinaia, Gara Sinaia, Mănăstirea Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica cu Muzeul Rezervaţiei Bucegi sunt obiective turistice pe care nici un vizitator nu trebuie să le ocolească.

Toate acestea se găsesc într-un areal superb, împânzit de copaci seculari şi privelişti deosebite. Primăria încearcă şi după părerea mea şi reuşeşte destul de bine să păstreze curăţenia  în ciuda fluxului numeros de turişti. De aceea susţin Sinaia drept Capitala Verde a României. În continuare cuvintele sunt de prisos, o să las fotografiile să vorbească:

21 de răspunsuri la “Premiul blogosferei pentru Capitala Verde a României – Sinaia”

Sinaia este un loc frumos, in fiecare iarna fac o vacanta acolo si merita cu siguranta acest premiu.

Super pozele! Si eu merg pe Valea Prahovei sapt viitoare, voi sta in Predeal cateva zile si de abia astept sa merg si pe la Sinaia! 😀

Ce-i drept nu ma astept sa fie asa frumos ca in poze, ca nu e anotimpul, dar macar skiu sunt sigur ca va fi bun!

Arata chiar superb Sibiul, pentru mine ar putea fi un oras ce serveste ca refugiu.

Ca tot vorbim de Sinaia, are cineva idee cat costa cumpararea uni case modeste in Sibiu?
Sau macar inscrierea unei camere sau doua?

Bogdan, ursul ala chiar atat de potolit a stat sa-l pozati ?
Eu cred ca i-as fi facut semn ca a gresit drumul. 🙂

UN oras foarte frumos, mereu merg acolo cu placere.Nu cred ca a fost ales degeaba de familia regala.

Ursul era într-o curbă exact pe drumul principal de coborâre de la 1400. Noroc că ne-au avertizat câţiva cu maşina, că noi vroiam să coborâm pe jos. Ne-am întors şi am luat maxi-taxi-ul. L-am fotografiat rapid din maşină … eram la 2 m de el :). Cred că dacă ne ieşea în cale …

Da. Sunt toate realizate de mine. Sunt din mai multe excursii, cea mai veche fiind din 2007. Camerele folosite: Panasonic LZ2, Canon EOS 400D şi Panasonic FS-30

am trecut in vara pe acolo…peisaj superb…dupa cum reiese si din poze:D
Romania e frumoasa!trebuie doar sa stim unde sa cautam

Foarte frumoase toate fotografiile, dar ursul e mortal, parca pozeaza sexy 😀

La cata mizerie este in tara asta ma mir ca avem o Capitala Verde. Oricum peisajele surprinse sunt superbe, iar ursul e mondial :))

Bogdan, ma mira ca fotografiile sunt realizate cu 3 aparate diferite – asta fiindca au cromatica specifica tie, asa mi-am si dat seama ca sunt toate facute de tine. 🙂 Doar ca pe jumatate ma inselasem, din cate spui tu nu erau realizate cu acelasi aparat, ceea ce e f interesant :
cum iti reusesc mereu culorile astea vii mereu ? le procesezi dupa aceea?

Nu vreau să te dezamăgesc, însă oricât de bun fotograf ai fi, nu au cum să-ţi iasă din aparat aşa cum le-am prezentat. Toate sunt editate, şterse puncte praf de pe cer, modificat culori, făcut crop, şters coş de gunoi din faţa clădirilor, şters personaje care se plimbă prin faţa mea … etc.
Lumea nu e chiar atât de perfectă 🙂
Şi ursul este defapt o veveriţă … l-am modificat eu în Photoshop să arate a urs şi să zâmbească 🙂

dap, asta cred cu veverita deghizata in urs 😉
in schimb la culori cred ca stii de ce am intrebat – sunt foarte multi, nu doar fotogafi profesionisti, care umbla la luminozitate sau la contrast.
Mie imi place teribil ca mereu fotografiile tale au culori vii – in cazul articolului asta despre Sinaia au fost cu atat mai graitoare. Zau ca nu pot spune care e preferata mea dintre ele !

Mersi pentru aprecieri! Dacă ne întâlnim la #BaicoiPhotoWalk îţi mai dezvălui câteva secrete.

din pacate n-am ajuns la BaicoiPhotoWalk, iar azi deja am nasul rosu, ca trebuia sa mai prind si eu un pui de raceala cat mai e sezonul 🙁 As fi preferat plimbarea. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.