Categorii
stuff tests

test de perspicacitate

Ia să vedem cine e cel mai perspicace dintre voi. Ca să desluşiţi dilema, nu gugăliţi răspunsul, aveţi voie să-mi puneţi întrebări la care să vă răspund cu da, nu sau irelevant. Celor care au mai auzit de întrebările astea le propun să ne sugereze altele noi.

1. Din trei chiştoace poţi face o ţigară. Câte ţigări poţi face din 9 chiştoace ?

2. Un tip beat, îmbrăcat din cap până în picioare în negru, iese dintr-un bar. În drum spre casă, mergea mai mult pe stradă, decât pe trotuar. O maşina neagră, cu farurile stinse se apropie în viteză. Totuşi, înainte de a-l lovi, maşina frânează brusc şi tipul nu este accidentat. Cum de l-a zărit şoferul?

3. Un pitic stătea la etajul 10 într-un bloc. Mereu urca cu liftul până la opt şi de acolo pe scări. De ce?

4. Un bărbat bea până se face muci, iese din restaurant, coboară 3 trepte şi moare. De ce?

17 răspunsuri la “test de perspicacitate”

1. Daca combinam chistoacele in toate modurile posibile, poti sa scoti 9*8*7 tigari diferite… da ma indoiesc ca asta ar fi raspunsul.

3. O stiam

2. si 4. … cand esti beat, totul e posibil… poate ala de la 4 era pe un vapor si a picat in apa?:D… ma rog, a murit pt ca a facut buf?

La intrebarea 2, avand in vedere ca masina are farurile stinse, pot sa deduc ca e ziua. din aceasta cauza l-a vazut 😛

=)))))))))) Dc? Pentru ca e prea mic sa ajunga sa apese butonul 10:))

referitor la ce a zis madi, poate era in tren…ma gandesc eu asa, ca si trecnurile au vagon restaurant…..

eu la prima m-am gandit ca faci 3 tigari din cele 9 chistoace, apoi le fumezi pe astea 3 si asa mai apar trei chistoace care formeaza ink o tigara….

@madi: da a murit ca a facut buf…hmm ar fi posibila si ideea cu vaporul..dar raspunsul pe care-l stiu eu e cel al lui allyna

@allyna: hmm ori esti foarte perspicace ori le stiai, bv oricum :)) si mai usor cu fumatul 😛

P.S. ah am lag mare…pana primesc eu comentariile aicea voi scrieti altele…:D

Nu e ca le stiam, dar ma gandii un pic la ele, aia cu betivul chiar era absurda pana nu a zis madi de vapor…si atunci imi pica fisa avion sau tren….

Pe prima o stiam, desi mi se pare un pic evaziv raspunsul (whatever!).
A doua nu a fost indeajuns de subliminala, 😀 deci cu siguranta era zi.
La a treia, piticul nu are indeajuns de multa detenta. 😆 (R: nu ajunge la butonul cu numarul 10).
La a patra mi-am stors cateva minute bune creierii, am nascocit cateva scenarii si raspunsuri (stupide) si in final am tras cu uăchiu’ la comment-uri, deci nu se pune.

Did I pass? 😆

@Dorin: haha sure you did. La prima eu cred ca e destul de clar raspunsul allynei. Faci 3 tigari si le fumezi si mai ai 3 chistoace si mai faci una, deci 4 in total.

spuneai sa sugeram si unele noi….
Ai patru pastile identice ca aspect fizic si ca greutate. Ca propritetati fizice pastila 1 si 2 sunt identile si pastila 3 si 4 la fel. Daca iei 2 pastile de acelasi fel (1 si 2 sau 3 si 4) mori, iar daca iei una de un fel si una din celalalt fel traiesti. Cum faci sa stii sigur ca iei pastilele care trebuie?

Hmm le tai pe toate in 2 si iei cate o jumate din fiecare ? 😀

prima intrebare am auzit-o dar nu mai stiu exact raspunsul la ea, in fine la a doua raspunsul e:era ziua deci totul decurge normal nu avea cum sa nu-l vada:D:), la a 3 intrebare baiatul era prea mic ca sa ajunga sa apese butonul care duce spre etajul 8:)) iar la a 4 barbatul care era beat era in tren atunci cand a baut si vroia sa iasa afara:))

Nr.1 – 4 tigari (din 9 faci 3 => inca o tigara)
Nr 2 – Era zi.
Nr 3 – Pentru ca era nevoit. Sunt lifturi care urca numai pana la 8.
Nr 4 – Era vagonul restaurant din garnitura unui tren care era in mers.

Spune ce ai pe suflet