Categorii
personal

i’m baack

M-am întors în poluatul Ploieşti după ce am petrecut câteva zile în Tuşnad, un oraş frumos, cu peisaje faine. Acolo cred că mă număram printre cei mai tineri turişti din staţiune, ceilalţi „tineri” fiind din familionul meu cu vârste cuprinse între 40, 50 şi..de ani. Pe trotoarele oraşului se circula cu viteza melcului. La tot pasul vedeai cupluri, cupluri, de bătrânei care mai de care mai albi, mai chei şi mai ramoliţi. Mergeau sprijinindu-se fie unul de altul, fie în bastoanele din dotare, fiind şi ei uimiţi de prezenţa unui tânăr aşa ca moi prin zonă. În schimb, pe şoseaua care tăia pe din două staţiunea, treceau cârduri, cârduri de tiruri. N-am mai văzut atâtea camioane în viaţa mea şi parcă toate se întreceau pe mica şosea mai ceva ca la formula 1.

A fost o săptămână relaxantă, plină de aer puternic ionizat, apă rece de izvor, cam plină de fier ce-i drept (bleah) şi mulţi urşi. Tocmai ce terminasem de făcut o baie în lacul Sf. Ana şi ne minunam de păsărelele şi libelulele de pe acolo, când ne întrebam noi: de ce nu vedem o veveriţă ceva, un animăluţ cu blăniţă. Ei numai bine că am văzut şi animalul cu blană: la plecare, până să ajungem la maşină, la 5 metrii de noi, ne taie calea un ursulache. Era doar cu un pui, dar am tras o sperietură bună, gândindu-ne că tre să fie şi maică-sa pe undeva prin apropiere, ceea ce n-a fost să fie. Cred că ea îl căuta disperată prin pădure: pe unde umblii neastâmpăratule, la scăldat în lac ei? vroiai să te răcoreşti ei? treci imediat în casă vizuină. Anyway, am scăpat vii şi nevătămaţi şi de-atunci n-am mai facut mişto de semnele cu Atenţie urşi! care erau afişate la tot pasul.

Ce mi-a plăcut: peisajele absolut minunate, mai ales cele de la lacul Sf. Ana, aerul curat, berzele de pe drum (eu fiind fată de la oraş nu prea mi-s familiarizată cu fauna naturii şi na, mă minunez şi eu de orătănii din astea),  lumea politicoasă cu accentul lor fain şi vorba molcomă, oraşele curate şi nu în ultimul rând kurtos colacul, care e absolut ge-ni-al.

Ce a fost nasol: drumul incredibil de prost de la Tuşnad la lacul Sf. Ana, programele tv dublate în maghiară, copiii care ţipă numai din plăcerea de a-şi asculta ecoul, muncitorii care belesc ochii la tine şi comentează în maghiară ca să nu-i poţi înţelege.

Per total a fost destul de fain, acum vă las să vă delectaţi cu câteva pozne.

4 răspunsuri la “i’m baack”

Si eu am fost vara trecuta acolo! Super peisaje! Sa vedeti si iarna cat de frumos e:) foooarte multa zapada. Niste peisaje incredibile:)

Spune ce ai pe suflet