Categorii
holland

de prin Olanda

Mă gândeam să vă mai povestesc una, două despre Olanda, nu?

Am observat aici mai multă lume care merge pe bicicletă şi cântă cu voce tare. Ce să zic, lumea merge cu zâmbetul şi muzica pe buze la serviciu.

Olandezilor le place foarte mult laptele. La ora prânzului, la cantina facultăţii, mai toţi optează pentru o cutie de lapte/iaurt şi un sandvici cu caşcaval în locul unei mese calde.

Alcoolurile tari nu se vând în supermarketuri, ci în magazine speciale, care închid în general destul de devreme. Nu că m-ar fi interesat… am auzit de prin vecini mamă 🙄

N-am mai pomenit în viaţa mea un vânt aşa de puternic ca aici. Băte vântul tare şi în Danemarca, dar aici ai senzaţia că te ia pe sus.

Am văzut la mai multe biciclete, în loc de claxon, jucării din acelea de care aveam cu toţii când eram mici, gen squeaky rubber toy. Foarte cute zic!

Olandezii te cam jegmanesc de bani. Vrei cont şi card la bancă? Jap! 20 de euro. Vrei card de transport? Numai cardul gol costă 7 euro. Vrei card pentru maşina de spălat, mai scoate 5 euro. La cămin mi-au băgat pe gât un „kitchen inventory box” cu cele necesare în bucătărie, gen o farfurie, o tigaie etc. şi pac încă 150 euro. Dacă vrei să mergi la dentist, din start ai o taxă de consultaţie de 25 euro. Dacă vrei să te inscrii la medicul de familie, trebuie să plăteşti 15 euro taxă. Pai d-asta o duc atât de bine băieţii ăştia, că fac bani din mai nimic.

Majoritatea românilor pe care i-am întâlnit aici sunt veniţi cu bursă şi studiază chestii gen computer science.

Am văzut o dată un tip care fuma iarbă şi mergea pe bicicletă, încercând să pară cât mai puţin suspicios. Nu i-a ieşit 😆

Încă o chestie, ce ştiu olandezii de români? „Ah păi sunt renumiţi aici pentru frauda bancară.” La ce să ne pricepem şi noi, la furat de PIN-uri şi carduri…

Cam astea ar fi de povestit deocamdată. Dacă vreţi detalii legate de şcoală, îmi spuneţi şi se rezolvă.

Un răspuns la “de prin Olanda”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.