Categorii
denmark

primele impresii

..din Danemarca.

Păi mulţi blonzi, multe blonde şi foarte foarte mulţi copii, bebei. Oraşul Aarhus se află într-un baby boom. Asta şi fiindcă femeile primesc un ajutor social destul de mare pentru noii născuţi.
Vremea nu e aşa de rea pe cât mă aşteptam, cel puţin momentan. Am facut chiar plajă şi m-am bălăcit în apele reci ale mării Nordului.
Au o limbă foarte nasoală, plină de vocale, aproape că nici ei între ei nu se înţeleg 🙂 Partea bună e că absolut toată lumea ştie engleză, de la tineri până la bătrânii. Faza nasoală e că nu te poţi angaja nicăieri, într-un post pe profilul tău, daca nu ştii daneza.
Primul contact cu funcţionarii publici a fost…neaşteptat, cucoanele alea de acolo erau amabile şi zâmbitoare!!
Transportul în comun e foarte scump, dar cel puţin vine la ore fixe, afişate în fiecare staţie. Mulţi folosesc bicicletele, de la copii, la tipi în costume, la cei mai vârstnici.
Centrul e plin de clădiri din cărămidă, cărămidă roşie în cea mai mare parte, iar celelalte zone sunt pline de verdeaţă.
Danezii sunt nişte beţivani, sunt multe tipuri de bere p-aci şi toate sunt bune, până şi cele mai ieftine din supermarket. Sticlele se reciclează, deci poţi să-ţi iei banii înapoi pentru că te taxează 1 coroană pentru o sticlă şi 2 coroane pentru cele din plastic. A şi aici poţi bea pe stradă liniştit, e legal!

Hmm cam atât pentru moment…voi reveni cu alte detalii. Dacă sunteţi curioşi de ceva anume, feel free to ask 🙂

5 răspunsuri la “primele impresii”

yupy…ma bucur ca iti place:)…
si cum? nu stiai ca sunt betivani?:))=))… sunt renumiti pentru asta…
nu la fel de renumiti ca nemtii…dar destul de renumiti:)

vine cam 2 milioane abonamentul pentru o luna…iar o cartela pentru 10 calatorii este 70 RON 😐

foarte scump abonamentul asta :O:O
deci si danezilor le place bautura ;))

Spune ce ai pe suflet