Categorii
Articole

B!TONIC Real Energy – Cum să ai o zi plină de energie

Lipsa de energie nejustificată – semn ce indică nevoia de minerale

A fost odată ca niciodată.. o perioadă în care chiar aveai energie! Un zmeu-stresant a venit și a furat-o pe toată. Și chiar de te-ai dat (de 3 ori) peste cap să fii iar în formă, organismul era slăbit și sleit de puteri. Atunci, o zână- bună-virtuală a apărut de nicăieri și ți-a zis un secret: faptul că lipsa de energie nejustificată este un semn ce indică faptul că din organism lipsesc minerale importante precum fierul și magneziul. Tu cum stai cu energia?

Cum să ai o zi plină de energie în mod natural

Ziua bună se cunoaște de dimineață, în funcție de calitatea somnului. Pentru ca organismul să funcționeze în parametri normali, unui adult i se recomandă să se odihnească între 7-8 ore pe noapte. Astfel, în timpul somnului, celulele nervoase se regenerează și sunt pregătite să primească informații noi. De aceea, conform ceasului biologic al organismului, se recomandă ca somnul să înceapă în jurul orei 22:00 pentru o nouă zi plină de energie. Iată 3 idei de ținut minte:

Scurtă energizare la trezire – se recomandă 10 minute de exerciții fizice în fiecare dimineață însoțite de exerciții de respirație pentru o bună oxigenare a sângelui. Astfel, se intensifică circulația sângelui în tot corpul, iar sistemul respirator se va accelera și va capta suficient oxigen.

1 pahar mare de apă – acest obicei japonez este apreciat de cei cu stil de viață sănătos pentru că apa are rolul de ”a trezi” toate organele și de a le repune în funcțiune. Pe timpul nopții, acestea își reduc activitatea. Cercetătorii susțin faptul că un pahar de apă băut pe stomacul gol purifică sângele și accelerează metabolismul, scade aciditatea gastrică, îmbunătățește musculatura.

Marele secret – micul dejun: nutriționiștii includ micul dejun ca cea mai importantă masă a zilei, de aceea pentru o zi plina de energie, se recomandă includerea în masa de dimineață a alimentelor bogate în proteine și grăsimi precum: cereale, avocado, nuci, iaurt, fructe, semințe.

Semne ca te confrunţi cu lipsa de energie

Lipsa de energie este cauza mai multor factori, precum lipsa somnului, deshidratarea, stresul sau nutriția dezechilibrată. Oboseala persistentă indică o posibilă oboseală cronică, ce poate da simptome false de răceală, care nu trec după cele 8 ore de somn. De asemenea, starea de oboseală poate fi și reacția organismului la unele alimente, fapt ce se manifestă prin intoleranță alimentară. Din fericire, pe piața suplimentelor alimentare există produse premium care iau în considerare și acest aspect, fiind dedicate persoanelor care se confruntă cu intoleranțe la gluten sau lactoză. Alte semne care apar sunt: trezire îngreunată, dificultate la concentrare, stare de nervozitate , dureri de cap și de gât, dureri de mușchi și articulații.

Minerale active pentru un boost de energie

Organismul uman este obișnuit să absoarbă mineralele atât din surse vegetale, cât și animale.De cele mai multe ori, nici una din aceste surse nu este cea optimă. Fructele au din ce în ce mai puține vitamine. Produsele ce conțin carne, conțin și hormoni.

O echipa de experți în nutriție din Viena au dezvoltat un produs axat pe această nevoie a omului modern, sub numele Real Energy. Scopul a fost de a suplimenta mineralele de care are nevoie corpul, având în vedere două aspecte: absorbție optimizată și calitate premium.

Toate mineralele contribuie la un organism energetic, cu precădere Fierul și Magneziul- de aceea ingredientele conținute de Real Energy luptă împotriva oboselii alături de vitamina C.

Real Energy de la B!TONIC este singurul supliment de pe piața suplimentelor alimentare care are în compoziție strict minerale și doar vitamina C pentru susținerea absorbției.

Fier – Absorbția de Fier este una din problemele secolului XXI, iar soluția este ca aceasta să fie extrasă din sursă vegetală în combinație cu vitamina C pentru o mai bună absorbție. Anemia nu este o boală, ci un indiciu al carenței de fier. Fierul este responsabil pentru dezvoltarea și buna funcționare a tuturor organelor, iar atunci când fierul lipsește, întregul organism se resimte, pe fondul lipsei de energie.

Calciul – este responsabil pentru energizarea inimii, a mușchilor, a sângelui și a nervilor. Lipsa de calciu se manifestă prin furnicături la nivelul degetelor, pierderi de memorie și palpitații.

Zinc – zincul este responsabil și pentru întărirea imunității, de aceea a fost inclus în compoziția Real Energy, deoarece pe fondul oboselii riscul de contactare a diferitelor bacterii crește. În plus, acesta întărește unghiile și conferă părului strălucire.

Mangan – în lipsa manganului, organismul reușește cu greu să descompună glicogenul în glucoză, un furnizor de energie și susținător al activității celulare. De asemenea, o lipsa a manganului duce la o deficiență a sintetizării proteinelor și grăsimilor, corelate cu nivelul de energie. Alături de fier, luptă împotriva anemiei și redă starea de bine.

Magneziul – De cele mai multe ori, la efectuarea analizelor de sânge se constată lipsa de Magneziu sau de Fier, aceasta fiind cauza generalizată a lipsei de energie. Magneziul este adesea numit și mineralul creierului și este responsabil pentru procesul de concentrare și nivelul de energie. La sportivi, minerale precum Magneziu, Calciu și Vitamina C cresc performanța sportivă și anduranța

Iod – Iodul are efect energizant și redă starea de bine, mărind capacitatea mentală. Cea mai mare concentrare de Iod se află în glanda tiroidă, de aceea în cazul unei disfuncții la nivelul acesteia apar frecvent simptome precum lipsă de energie, epuizare, extenuare.

Seleniu – acesta contribuie alături de Iod la o bună funcționare a glandei tiroide. În plus, protejează împotriva stresului oxidativ și ADN-ul

Crom – ajută la transferul glucozei în sânge și ajută la o bună sintetizare a proteinelor și grăsimilor.

De cele mai multe ori când creierul se gândește la energie, se gândește la alimente precum dulciuri, cafea sau fructe. În realitate, energia nu înseamnă zahăr sau cafeină, ci un aport optim de minerale! Mineralele sunt esențiale în redarea vitalității organismului. Lipsa de calciu sau lipsa de fier sau chiar lipsa de magneziu sunt de obicei cauzele unei oboseli resimțite și chiar reducerea poftei de mâncare.

Real Energy se poate comanda on-line de pe eMag, unde se pot regăsi şi informații specializate legate de concentrații și doza optimă. Profită de reducerile şi promoțiile zilnice.

Spune ce ai pe suflet