Categorii
Review

Olympus Tough TG-3 Review

De fiecare dată când plecăm în concediu, se pune problema: Ce aparat foto să luăm cu noi? Bineînțeles că eu vreau DSLR-ul iar soția vrea ceva cât mai mic și mai ușor de cărat peste tot. Prin amabilitatea celor de la F64, ultimul concediu l-am făcut alături de un mic Olympus TG-3.

Olympus Tough TG-3 Review

Evident că la plaja și prin apă, nu prea îmi vine să mă joc cu DSLR-ul, așa că Olympus TG-3 a fost perfect pentru așa ceva, fiind rezistent până la adâncimi de la 15 metri. În plus, este rezistent și la căzături de la înălțimi de până la 2m și praful nu-l deranjează deloc. Asta îl face numai bun pentru a captura câteva fotografii și filmulețe exact din mijlocul acțiunii, pe plaja. Pentru cei care preferă muntele, poate funcționa totuși chiar la temperaturi de -10 grade.

Printre cele mai interesante caracteristici, se mai numără lentila de calitate, cu f 2.0, conectivitate Wi-fi (control și share imagini), Interval Shooting pentru realizare de filmulete de tip Timelapse, GPS integrat și mod Macro cu focalizare de la 1cm, plus o mulțime de alte funcții interesante.

Dimensiunile aparatului (111.5mm x 65.9mm x 31.2mm) sunt destul de OK. Atârnă nițel prin buzunare la 250g cât are, dar nu se compară cu un bridge sau un DSLR. Poate fi luat mai peste tot

Deși zoom-ul standard este de doar 4X, prin mișorearea rezoluției și folosirea unui zoom digital, se poate ajunge în final la un zoom impresionant. Senzorul de 16 Megapixeli (BSI CMOS 1/2.3” ) își fac datoria excelent  în combinație cu ISO-ul de până la 6400.

La partea de video, există destul de multe rezoluții: 1080p, 720p, VGA, Time-Lapse Movie (720p), High-Speed 120fps (640×480), High-Speed 240fps (432×324).

Pentru cei care doresc să nu stea prea mult la editarea și post-procesarea fotografiilor, există 22 Scene Modes  și 11 Art Filters. Intelligent Auto (iAUTO), Program Auto (P), Aperture Priority (A), Microscope, Photo Story, Custom sunt restul modurilor de operare.

Capacitatea de fotografiere în rafală este foarte bună, ajungând până la 60 fps pentru imaginile de 3 megapixeli.

Am făcut destul de multe fotografii în vacanța din Dubai. Mai jos aveți câteva fotografii (click pe imagine). Ca de obicei, direct din aparat, fără editări, cu poziționare GPS, la rezoluție maximă:

Olympus Tough TG-3 Review

Calitate imaginii

Per total, calitatea imaginii este mulțumitoare. Nu se aproprie nici pe departe de un mirrorless la aceeași bani, dar nu este chiar la nivelul aparatelor Point&Shoot entry level. Până la ISO 400, zgomotul de imagine este acceptabil. La ISO 800 în sus, zgomotul de imagine este puțin cam mare pentru gusturile mele. Dacă vreți doar să faceți share pe rețelele de socializare, puteți fotografia fără probleme chiar și la ISO 1600.

Calitatea video

Fără a excela la vreun capitol, calitatea video este acceptabilă. Pentru câteva filmulețe de vacanță, își face treaba foarte OK. N-am avut timp să testez și modurile acelea cu foarte multe FPS-uri

Per total, un aparat foto de nota 8-9 pentru cei aventurieri. Pentru cei pasionați mai mult de fotografie decât de aventură, maxim nota 8. Este un aparat bun de luat în vacanță, ca să nu-ți faci probleme că-l scapă copilul pe jos sau că-l bagă în apă la plaja. Singurul lucru care m-a deranjat puțin, a fost butonul de pornire al înregistrării video. Este destul de prost așezat. Ar trebui schimbat cu butonul de pornire/oprire, pentru că este foarte greu de apăsat fără a mișca imaginea încadrată.

Dacă v-a plăcut acest foarte pe scurt Olympus Tough TG-3 Review , nu uitați să dați share și like 🙂 . Mulțumesc încă o dată F64 pentru colaborare!

Un răspuns la “Olympus Tough TG-3 Review”

Lasă un comentariu