Categorii
personal

Afilierea în România

S-a vorbit destul de mult despre afiliere în România. După ce mult timp piaţa a fost monopolizată de 2parale.ro, transformarea afilierii eMag în programul profitshare.ro a trezit puţin din amorţeală afilierea din România. În fiecare săptămână apar noi advertiseri iar numărul afiliaţilor este în creştere continuă. Reţelele de afiliere proprii precum Altex, F64, Okazii sunt în plină expansiune şi concurenţa va devenii din ce în ce mai acerbă. Lucrul acesta nu poate aduce decât condiţii mai bune pentru afiliaţi.

Promoţii, oferte, bonusuri de performanţă, comisioane dublate etc. sunt armele cu care reţelele de afiliere încearcă să atragă cât mai mulţi afiliaţi. Noile firme care încearcă afilierea, oferă procente din ce în ce mai … ciudate. Unele au procente incredibil de mari, altele incredibil de mici. Probabil fiecare are un plan de business bine pus la punct în care procentul adaosului comercial este esenţial în desfăşurarea activităţii.

Din când în când, diversele persoane/firme care se ocupă cu afilierea mai scapă câte o statistică, câte un pont, câte un exemplu. Din păcate, de cele mai multe ori acestea sunt destul de ambigue şi nu oferă prea multe informaţii pentru un public mai puţin avizat. Până la urmă e şi normal, doar nu o să-şi dezvăluie secretele tuturor. De cele mai multe ori, pentru soluţiile găsite s-au consumat multe resurse materiale şi „neuronale” 🙂

Ştiu că pe buzele multora, sunt câteva întrebări veşnice: Câţi bani poţi face din afiliere? Poţi trăi din afiliere? Poţi trăi doar din afiliere? Pe scurt, răspunsul meu este DA!

Dacă m-aţi fi întrebat acum un an aceleaşi întrebări, v-aş fi răspuns cu siguranţă, NU. Erau puţini advertiseri, încrederea în magazinele online era scăzută, piaţa de afiliere din România nu era încă pregătită, erau puţine reţele de afiliere, lumea comanda online mult mai puţin etc.

Condiţiile existente sunt mult mai favorabile acum. Asta nu înseamnă că totul este uşor. Trebuie să munceşti, să-ţi pui capul la contribuţie. Când citeam la afiliaţii mai vechi că în afiliere câştigi în funcţie de cât munceşti, îmi dădeam o palmă peste frunte şi ziceam că nu vor să spună efectiv cum reuşesc câştigurile acelea. De câteva luni mi-am dat seama că aveau dreptate. Trebuie să munceşti ca să câştigi în afiliere! Şi nu, nu este de ajuns să-ţi faci un blog şi să începi să-l umplii de banere şi link-uri. Poate asta merge dacă te cheamă Zoso şi ai trafic de sute de mii de vizitatori pe lună.

Eu folosesc toate reţelele de afiliere menţionate mai sus. Iată de ce:

  • 2parale – multe magazine de promovat, plată promtă a comisioanelor
  • profitshare – multe bonusuri pentru afiliaţi (încă nu am încercat plăţile)
  • f64 – generare puncte de reducere pentru cumpărături din magazin (scapi de impozite)
  • altex – generare vouchere cumpărături (scapi de impozite)
  • okazii – rată bună de conversie deşi comisioanele sunt foarte mici

Şi pentru că am zis să scriu un articol care să vă folosească la ceva, indiferent dacă sunteţi începători sau maeştrii în afiliere, iată şi un grafic cu Venitul la 100 de click-uri unice din 2parale:

Venit 100 clickuri 2parale

Precizez că din calculele mele, veniturile afişate mai sus includ şi comisioanele anulate, care în unele luni ajung şi la 20-30% din totalul comisioanelor generate. Veniturile sunt generate prin clickuri în aproape 100 de campanii ale advertiserilor iar numărul de click-uri este de peste 5000/lună. Bonus: rata de conversie este de aproximativ 0,3%.

Pentru cine e interesat, cu datele acestea vă puteţi face un plan de bătaie. Calculaţi cât vă costă să generaţi un anumit volum de trafic şi apoi calculaţi dacă ieşiţi în profit sau nu cu rata mea de conversie, de exemplu. Ţineţi cont că sunt multe firme care lucrează cu un profit net 10-20%. Prin afiliere eu zic că puteţi ajunge şi la peste 50-75%. Depinde cu ce valoare vă apreciaţi orele de muncă :).

Aştept să-mi scrieţi cum vă descurcaţi şi voi. O rată de conversie, un venit la 100 clickuri etc. Orice informaţie doriţi să o împărtăşiţi. Dacă promovaţi doar un anumit domeniu, am rugăminea de a specifica denumirea acestuia. Câștigați ceva din afiliere?

7 răspunsuri la “Afilierea în România”

Eu sunt cu profitshare, cu restul nu m-am bagat… nu convertesc asa repede pe it. Luna asta am avut venituri frumusele, chiar am depasit salariul…

La început a mers bine pe IT. Acum încerc să diversific cât mai mult domeniile. Zi-mi şi o rată de conversie pe luna aceasta.

N-as putea sa-ti zic, Nu urmaresc statisticile.Vad ca in cont am 5010 click-uri pe ultimele 30 de zile cu 49 de comenzi.

Păi rata de conversie e dată de raportul între (nr comenzilor/nr. click-urilor)*100. Rata ta de conversie este aproximativ 1%. E o rata destul de buna pentru IT.

Salut, Bogdan si Yamasha ! Puteti sa-mi spuneti va rog de unde generati aceste click-uri(social media, bloguri, review-uri,site-uri nisate, etc? Multumesc

Eu din toate, la care mai poti adauga si Adwords

95% din blog, restul social media(si acestea fac directionare catre blog)

Lasă un comentariu