Categorii
evenimente Ploieşti

Pe Scările Lumii – Cristi-Ana Popescu

„Ne-am născut din noapte
şi am aşteptat apoi să se nască
Soarele, ca în joaca lui
să ne măzgălească contururile.
Şi dacă o să depăşească pe alocuri
nu ne vom supăra,
vom pretinde că sunt prelungiri
ale noastre în infinit.
Şi dacă o să ne coloreze inimile
cu verde, vom aştepta să se coacă
şi abia după vom îndrăzni să iubim …”

Geneză – Pe scările lumii – Cristi-Ana Popescu, ed. Karta-Graphic, 2014

Mai vă aduceţi aminte de articolul Tineri care trebuie promovaţi? Iată că a trecut ceva timp şi Cristi n-a stat degeaba. A scris în continuare cum a ştiu mai bine şi la începutul acestui an a publicat prima carte de poezii „Pe Scările Lumii”. Aş fi vrut să vă fac o prezentare ca la carte, dar ce ştiu eu despre literatură. Cine sunt eu să-mi dau cu părerea despre discursul liric al unei tinere poete.

Eu citesc poeziile şi simt cuvintele cum îmi gâdilă creierul adormit de atâta poluare. Simt cum o voce interioară îmi spune: „Nu lăsa carta din mână, mai citeşte o pagină!”. Simt cum în inimă îmi încolţeşte un gând rătăcitor: „Oare mai trăim? Oare suntem doar nişte roboţi care îndeplinesc mecanic sarcinile de seriviciu?” . Oare sufletul nostru ce zice? Mai trăieşte? Când ţi-ai hrănit ultima oară sufletul? Când ai închis ultima dată poluarea de la buton şi te-ai aruncat în aşternuturile unei cărţi virgine?

Mă bucur când un tânar mai scapă viu din caracatiţa numită sistemul de învăţământ românesc şi reuşeşte să nu rămână invalid mental după atâţia ani de „şlefuire” perseverentă. Mă uit la Cristi şi mă întreb cum ar fi să avem mai multe astfel de modele în şcoli. Oare de ce astfel de talente nu sunt cunoscute nici măcar de restul claselor din tot liceul? Ea ar trebui să fie un star!

Special pentru cititorii fideli ai blogului, am un mic concurs pentru voi. Lăsaţi la comentarii un scurt paragraf care v-a plăcut din cea mai recentă carte citită şi aveţi posibilitatea de a câştiga un volum de poezii „Pe scările lumii” de  Cristi-Ana Popescu

2 răspunsuri la “Pe Scările Lumii – Cristi-Ana Popescu”

Interviu de carieră: Cristi Popescu | Elena Pelmuș-PR şi timp liberspune:

[…] Cristi a mai scris și Cojo, iar emisiunea în care a fost invitată la Generația lui John se poate vedea […]

[…] Cristi a mai scris și Cojo, iar emisiunea în care a fost invitată la Generația lui John se poate vedea […]

Lasă un comentariu